FBI julkaisi kuvia ja lisätietoa Trumpin ampujasta

Miten epäilty onnistui ampumaan Trumpia? 0:54
Miten Thomas Crooks oikein onnistui ampumaan Trumpia?

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi Federal Bureau of Investigation (FBI) julkaisi lisätietoa keskiviikkona Donald Trumpia ampuneesta 20-vuotiaasta Thomas Crooksista. 

Lisäksi FBI julkaisi kuvia Crooksin käyttämästä aseesta. 

FBI:n mukaan Donald Trumpin murhaa yrittänyt Crooks suunnitteli "pitkäjänteistä ja yksityiskohtaista hyökkäystä" jonkinlaiseen suureen tapahtumaan ennen kuin hän päätti kohdistaa hyökkäyksen republikaanien presidenttiehdokkaaseen heinäkuussa Pennsylvaniassa. 

FBI:n mukaan Crooks etsi internetistä yli 60 kertaa tietoja Donald Trumpista, sekä hänen silloisesta kilpailijastaan presidentti Joe Bidenista, ennen kuin Crooks rekisteröityi osallistujaksi Trumpin tilaisuuteen heinäkuun alussa.

Crooks oli FBI:n mukaan kiinnostunut useista eri aatteista, eikä osoittanut nojaavansa vasemmistolaiseen tai oikeistolaiseen ideologiaan. 

Lisäksi FBI arvioi Crooksin ehtineen olla rakennuksen katolla noin kuusi minuuttia, ennen kuin hän ampui ensimmäisen laukauksen. 

Thomas Crooksin kivääri sellaisena kuin se löydettiin ampumapaikalta.

Malli: A-15. Puoliautomaattinen Remington.

 

Crooksin kivääri hajotettuna osiin ja reppu, jossa hän sitä kantoi. 

 

Thomas Crooksin auton takakontista löytyi kaksi itsetehtyä räjähdyspanosta. Crooksilla oli kaukosäädin, jolla hän olisi voinut räjäyttää panokset etäältä, mutta vastaanottimet olivat Off-asennossa. Lisäksi FBI:n mukaan panoksissa oli "useita ongelmia".

 

Ilmastointilaite, jonka päälle kiipeämällä Thomas Crooks pääsi rakennuksen katolle.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat