Ennennäkemätöntä kuvaa hetkeä ennen Trumpin salamurhayritystä: Tarkka-ampujan toiminta saattoi pelastaa henkiä

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin heinäkuisesta salamurhayrityksestä on julkaistu raportti, joka valottaa tapahtumien kulkua.

Viime viikolla julkaistun raportin mukaan poliisin tarkka-ampujan osuma ampujan kivääriin horjutti itse ampujaa ja saattoi olla merkityksellinen osuma ja pelastaa henkiä.

Thomas Crook yritti salamurhata republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin heinäkuun puolessavälissä Butlerin kaupungissa. Trump oli pitämässä vaalitilaisuutta kyseisessä kaupungissa.

Ampuja osui Trumpia korvaan. Tapahtuneessa kuoli ampuja sekä yksi Trumpin tapahtumaan osallistunut sivullinen. 

Raportin mukaan Swat-ryhmään kuuluva poliisi ampui Crooksia noin 100 metrin päästä. 

– Kun hän näki ampujan, hän poistui välittömästi määrätyltä paikaltaan, juoksi kohti uhkaa. [...] Hän pysäytti Crooksin ja mikä tärkeintä, uskon että hän vahingoitti Crooksin asetta niin ettei hän voinut ampua enää seuraavia laukauksia, raportin tehnyt louisianalainen kongressin jäsen Clay Higgingskirjoittaa raportisssan.

Paikalliset viranomaiset turhautuneita

Yhdysvaltalaisen ABC News-sivuston saamat sähköpostit ja tekstiviestit paljastavat, että Butlerin kaupungin viranomaiset turhautuivat salaisen palvelun toimintaan tapahtuneen jälkeen.

Jo viikkoa ennen tapahtumaa paikallinen seriffi lähetti sähköpostin, jossa kerrottiin, että tapahtuma tulee olemaan "sirkus" eikä tapahtumapaikalla tule olemaan tarpeeksi tilaa suurelle yleisölle.

Muutamaa päivää myöhemmin Butlerin kaupungissa pyydettiin lisäturvatoimia valtakunnan tasolta. 

Tapahtuman jälkeen lähetetyt paikallisten viranomaisten tekstiviestit paljastavat turhautumista.

– Salainen palvelu heittää paikalliset (viranomaiset) bussin alle, tekstiviestissä luki.

Lue myös:

    Uusimmat