Hallitus on päättänyt puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käyttämisestä joukkoliikenteessä ja "muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista".
MTV Uutiset Live jalkautui aiemmin torstaina Pasilan Triplaan selvittämään, mitä mieltä kansalaiset ovat maskisuosituksesta, ja millaisia kokemuksia heillä on kyseisestä suojavarusteesta.
Espoolainen Terttu Haapala on sitä mieltä, että kasvomaskisuositus on hyvä asia, jo pelkästään siksi, että maskilla huomioidaan muita ihmisiä.
– Ei se minusta paha asia ole. Kyllä minä hyväksyn, että se (kasvomaskisuositus) tulee.
Haapalan mukaan kasvomaski on pidemmän päälle varsin epämukava.
– On tämä aika rankkaa, jos on sisätiloissa. Tulee lämmin.
Myös Lasse Haapalan mielestä kasvomaskisuositus on hyvä asia. Miehen kasvoilla ei ole suojausta, maski löytyy kuitenkin taskusta.
– Käytän maskia tilanteen mukaan. Jos on paljon ihmisiä tai jos olen joukkoliikennevälineessä, Haapala kertoo.
Pariskunta on yhtä sitä mieltä siitä, että maskit ovat hintavia.
– Ovat ne aika kalliita, jos niitä pitää käyttää joka päivä, Terttu Haapala pohtii.
Lue myös: Hki-Vantaan koronatoimista vastaava virkamies: Joka päivä yli tuhat ihmistä riskimaista – "Tällä hetkellä meidän tartuntatautilääkärit eivät tiedä, miten toimia"
Suositus keino muiden joukossa
Helsinkiläinen Marita Korhonen huomauttaa, että maskisuositus on yksi keino muiden lisänä torjua toista aaltoa.
– Näkisin sen ehkä hyvänä, mutta ei se pelkästään ole keino estää toista aaltoa. Tarvitaan vielä turvavälejä ja desinfioimista, ja ettei kukaan lähde puolikuntoisena mihinkään liikenteseen.
Korhonen käyttää maskiaan julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Hänellä on käytössään maski, jota voi käyttää useita kertoja. Korhonen maksoi suojuksestaan noin kahdeksan euroa.
Koronavirusepidemian toinen aalto ei häntä pelota.
– Meidän pitää vain kaikkien huolehtia siitä, että pyrimme tekemään parhaamme, että tilanne ei pääsisi pahenemaan tästä.
Suomessa on todettu vuorokauden aikana 41 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tartuntoja on nyt yhteensä 7 683.