Heinäluoma, Tynkkynen vai Virkkunen? Yksi oli yli muiden MTV:n Kuumat nimet -tentissä

Pöllöraati oli hyvin yksimielinen MTV:n Kuumat nimet -eurovaalitentin kärki- ja pohjanimistä.

Pöllöraatilaiset antoivat pisteitä yhdestä kuuteen. Näin ollen maksimimäärä pisteitä kullekin eurovaaliehdokkaalle oli 18. Siihen ei yksikään tenttiin osallistunut yltänyt. Pöllöraadin voittaja Eero Heinäluoma (sd.) pääsi kuitenkin lähelle, vain pisteen päähän.

Heinäluoma keräsi täydet kuusi pistettä Talouselämän päätoimittajalta Jussi Kärjeltä ja Uuden Suomen päätoimittajalta Jenni Tammiselta. MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonio Berg antoi puolestaan Ville Niinistölle (vihr.) täydet pisteet.

 

Pöllöraadin pisteet ja perustelut:

 

17 pistettä: Eero Heinäluoma (sd.)

Heinäluoma osasi paitsi "haastaa muita, niin myös vastata, kun häntä haastettiin", Tamminen perustelee. Kärki peesaa sanomalla, että Heinäluoma oli "tentin faktan tarkistaja". Heinäluoma oikoi muiden sanomisia ja tarkensi juontajien kysymyksiä, Kärki toteaa. Kielikuva "Melonin ja Orpon lippalakeista" oli myös Kärjen mieleen. 

15 pistettä: Sebastian Tynkkynen (ps.)

Tynkkynen oli ainoa kärkinelikkoon noussut ehdokas, joka ei ollut päättyvällä kaudella Euroopan parlamentin jäsen. Tammiseen teki vakuutuksen se, että Tynkkynen toi "äksöniä" tenttiin ja onnistui ärsyttämään useampiakin ehdokkaita. Kärjen mukaan Tynkkynen oli harvinaisen suorapuheinen ja "meni rajapinnallakin, puhuttiin maskoteista ja raiskaajista". 

15 pistettä: Henna Virkkunen (kok.)

Kärjen mukaan Virkkunen oli "tavallista ärhäkämpi, maratoonarista kuoriutui pika-aituri", joka pystyi puhumaan myös epäsuositusta Euroopan liittovaltiosta suotuisaan sävyyn. Tamminen taas piti Virkkusen ytimekkyydestä ja siitä, että tämä osasi "kääntää kokoomukselle hankavia asioita, kuten turvapaikkakysymyksen" uudella tavalla puoleen kannalta mukavampaan asentoon.

14 pistettä: Ville Niinistö (vihr.)

Berg nostaa Niinistön tentin kovimmaksi tekijäksi, koska "jonkun täytyy olla vähän eri mieltä" kuin Kärki ja Tamminen, joiden makuun siis Heinäluoma oli illan paras. Bergin mukaan Niinistö osasi poimia pisteitä sieltä sun täältä, haastaa kokoomusta oli ylipäätään "raikas keskustelija".

10 pistettä: Li Andersson (vas.)

Andersson ei Tammisen ja Bergin mukaan loistanut samalla tavalla kuin hänellä usein on ollut tapana. Andersson joutui "aika pahasti puolustuskannalle". Anderssonin olisi Tammisen mukaan pitänyt puhua enemmän "omasta linjastaan". Sen sijaan hän sortui liikaakin puolustamaan.

8 pistettä: Elsi Katainen (kesk.)

Muisti mainita metsäpäätöksestä, jossa kertoi olleensa mukana.

5 pistettä: Eija-Riitta Korhola (kd.)

Puhuttiin sitten mistä tahansa, niin aina kun Korhola pääsi ääneen, tuli suusta ilmastonmuutos, Kärki toteaa.

4 pistettä: Anna-Maja Henriksson (r.)

Berg pitää yllättävänä, että RKP:n puheenjohtaja Henriksson oli "vaisu ja väsyneen oloinen". Hänen olisi Bergin mukaan pitänyt laittaa kaikkensa peliin, koska RKP saattaa menettää ainoan paikkansa. 

4 pistettä: Satu Taavitsainen (liik.)

Kärjen mukaan Taavitsainen oli "ihan sivuraiteilla".

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat