Hoitaja hieroo suolialuetta – näin etenee suolihuuhtelu

Suolihuuhteluita yrityksessään tekevä Maarit Lipsanen kertoo, mikä suolihuuhteluun menijää odottaa.

Kun ihminen menee ensimmäistä kertaa suolihuuhteluun, häntä varmasti jännittää.

– Se on aivan turhaa, koska mitään ei tehdä pakolla. Asiakkaan pelko otetaan huomioon ja edetään mahdollisimman varovasti hänen ehdoillaan, colonic-terapeutti Maarit Lipsanen kertoo.

Aivan ensimmäiseksi asiakas asettuu kyljelleen hoitopöydälle. Alavartalo peitetään pyyhkeellä, jalat koukistetaan ja peräsuoleen laitetaan vedentuloletkuun sekä jätteen poistoletkuun yhdistettävä suulake. Laite on suoraan yhdistetty viemäriputkistoon.

Seuraavaksi asiakas kääntyy selälleen.

– Kerron, mistä lähdetään liikkeelle, minkälaisia tuntemuksia voi tulla, ja mistä ne johtuvat. Asiakas saa kertoa ajatuksiaan ja pyytää vaikka veden menevän poispäin. Seuraan tietysti itsekin koko ajan laitteen mittareista, miten hoito etenee, Lipsanen sanoo.

Vesi ja jätteet synnyttävät ulostustarpeen

Liikkeelle lähdetään suolen loppupäästä hyvin pienillä vesimäärillä. Kun vesi pääsee pidemmälle paksusuoleen, sen tiellä olevat jätteet, kaasut ja mutkat synnyttävät vastapainetta ja tarpeen ulostaa. Tällöin vedentulo suoleen pysäytetään ja ohjataan poistoletkuun, jonne myös suolesta irtoavat jätteet menevät.

– Hoidon aikana lymfaan tai hieron paksusuolen aluetta sen kulkusuunnan mukaisesti. Hieronnalla pyritään sekoittamaan vettä ja jätettä keskenään, jotta jäte tulisi paremmin pois. Varsinkin suolessa mahdollisesti oleva kuivempi jäte vaatii enemmän irrottelua.

Jäte kulkeutuu poistoputkea pitkin viemäriin ilman hajuhaittoja. Putki tosin on läpinäkyvä, koska jätteen tarkkailu kuuluu hoitoon.

Huuhteluita parin kuukauden välein

Koko prosessi kestää noin 45 minuuttia.

– Yksi kerta ei kuitenkaan riitä. Yleensä käyntejä vaaditaan vähintään kolmesta viiteen, Lipsanen sanoo.

– Colonic-hoitoa ei voi jättää kesken. Kun hoito on aloitettu, pitää olla mahdollisimman varma siitä, että vanha jäte on suurimmaksi osaksi tai kokonaan poissa.

Lipsasen asiakkaista suurin osa käy hoidossa säännöllisesti.

– Vajaan kahden kuukauden väli on aika normaali. Hoidon tarve riippuu elämäntavoista ja sitoutumisesta hyvään ravintoon, liikuntaan, uneen ja veden juontiin.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat