Potkien politiikkaan: Tuore ministeri Joakim Strand otettiin mukaan jalkapallokentältä

Viime perjantaina eurooppa- ja omistajaohjausministerinä aloittanut Joakim Strand päätyi politiikkaan mielenkiintoista reittiä.

Kolmannen kauden kansanedustaja ja nykyinen ministeri Joakim Strand (r.) paljastaa Huomenta Suomessa ajautuneensa politiikkaan hieman vahingossa jalkapallon kautta. 

Strand pelasi jalkapalloa Vasa IFK:ssa ykkösdivariin saakka, mutta kun vanhan joukkueenjohtajan paikka kaupungin valtuustossa avautui, hän lähti mukaan. 

– Sanoin, että jos sitoutumattomana saa lähteä, niin lähden.

Strand on toiminut 20 vuotta Vaasan kaupungin valtuustossa, joista viimeiset 12 vuotta hän toimi sen puheenjohtajana. Nyt pesti kuitenkin jää, kun vuorossa on ministerin tehtävät. 

Uusi tehtävä aukesi, muttei loppuelämä politiikassa houkuta

Strand sai ministerin tehtävänsä ketjureaktiossa.

RKP:ssä laitettiin ministerien tehtävät uusiksi, kun puolueen entinen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson lähti Euroopan parlamenttiin. Uudeksi puolueen puheenjohtajaksi valittiin Anders Adlercreutz, joka otti myös opetusministerin tehtävän, vapauttaen paikan Eurooppa- ja omistajaohjausministerinä.

Joakim Strand on kuitenkin puhunut aikaisemmin siitä, ettei hän missään nimessä aio olla politiikassa loppuelämäänsä. Mitä 41-vuotias juristi-ekonomi Strand aikoo tehdä niin sanotusti "isona"?

– Minulla ei ole ikinä ole ollut selkeää urapolkua. Uskon, että silloin kun tehdään nöyrästi töitä, muttei nöyristellen, niin kyllä silloin yleensä itsekin mielenkiintoisille pesteille joutuu. 

Katso tuoreen ministerin koko haastattelu videolta:

Lue myös:

    Uusimmat