Tanja ei enää jätä lounaita väliin ja laittaa ruokaa myös kotona.
Kaappaus keittiössä -ohjelmassa tutustuttiin Kangasalla asuvaan Tanjaan, jonka innostus ruoanlaittoa kohtaan oli täysin kateissa. Kun huippukokki Kari Aihinen saapui Tanjan avuksi, hän eli pussikeitoilla ja laihdutustuotteilla.
Tanja kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että ennen ohjelmaan hakemista hän vältteli ruoanlaittoa. Työpäivän aikana lounaaksi riitti kulhollinen pikapuuroa.
– Saatoin syödä kylmennyttä puuroa lusikallisen silloin tällöin, niin ei nälkäkään koskaan tullut.
Ohjelman kuvausten aikaan Tanjalla oli menossa jokakeväinen dieetti. Hänellä oli tapana pudottaa painoa laihdutustuotteilla ja nestemäisellä ruokavaliolla ennen sambakarnevaaleja. Hän korostaa, ettei aina elänyt ohjelmassa kuvatulla ruokavaliolla, ainoastaan kausittain.
Kari Aihisen reaktio Tanjan ruokavalioon ei tullut hänelle yllätyksenä.
– Olihan se aika järjetöntä puuhaa aikuiselta naiselta, ettei syömisestään pidä huolta, Tanja toteaa.
Aihisen kanssa dieettivalmisteet heitettiin pois, mikä oli Tanjan mukaan hyvä päätös.
– Nehän ovat ihan kamalia. Eiväthän ne korvaa täysipainoista ruokavaliota.
Uusia oivalluksia
Heti Aihisen vierailun jälkeen Tanjan ruokatottumukset muuttuivat. Nykyään hän käy päivittäin lounaalla ja syö ruoan kanssa salaattia ja leipää. Viikonloppuisin hän tekee ruokaa kotona.
Aihisen kanssa valmistetut gaspacho-keitto ja mozzarellasalaatti ovat jääneet pysyväksi osaksi Tanjan ruokavaliota. Lisäksi kotoa löytyy aina avokadoa ja yrttejä.
LUE MYÖS: Huippukokki auttoi Tanjaa innostumaan ruoanlaitosta: ”Jääkaappi ei ole koskaan ollut näin täynnä”
Säännöllinen syöminen on vaikuttanut Tanjan arkeen positiivisesti.
– Jaksan paremmin. Olen huomannut, että minulla on nykyään nälän tunnekin.
Tanja kertoo oppineensa Aihiselta, että ruoanlaitto on hauskaa.
– Ennen se oli minulle pakkopullaa, eikä innostanut yhtään.
Ohjelman jälkeen Tanja on rohkaistunut kokeilemaan uusia ruokalajeja ja ostamaan erikoisia hedelmiä, joita ei ole ennen syönyt. Hän on myös oivaltanut, että voi valmistaa joitain ravintolassa syömiään ruokia kotonakin. Tanjan silmät aukenivat, kun Aihinen vei hänet puistoon laittamaan ruokaa.
– Sielläkin sai hienoja ruokalajeja, kuten lempiruokaani paellaa aikaiseksi. Ei tarvittu tuon enempää.