Uunin tai hellan lämmittäminen ei helteillä houkuttele. Tämä Kari Aihisen helppo keitto valmistuukin näppärästi blenderin avulla kesäpäivän virkistäväksi ruoaksi.
Mitä ruokaa voisi hellepäivänä kokata, kun valmiiksi kuumaa asuntoa ei haluaisi lämmittää yhtään enempää keittiön kodinkoneilla? Yksi vaihtoehto on tietysty pyöräyttää raikas ja ravitseva salaatti. Kokeile esimerkiksi tätä vesimeloni-fetasalaattia tai kesäistä mansikka-halloumisalaattia, joka aateloidaan Hans Välimäen koukuttavalla kastikkeella.
Testaa virkistävä gazpacho
Myös viilentäviä keittoja voi valmistaa ilman uunia. Yksi klassisista, kylminä tarjoiltavista keitoista on espanjalainen gazpacho. Moni tuntee keiton tomaattipohjaisen version, mutta ruokalajin voi valmistaa myös raaka-aineita varioiden.
Kokki Kari Aihinen valmisti viime vuonna Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vihreää gazpachoa.
– Tehdään minun ikiklasikkoni, lehtisalaattigazpacho. Kaikki on vihreää ja kaikki tehdään blenderissä, Kape kertoi ohjelmassa.
Ruokalajin ideana on se, että ravitsevan aterian voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja napata sieltä vaikka lounaaksi arjen pyörityksen keskellä. Mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin kasata ainekset blenderiin. Joitakin aineksia voi hieman pilkkoa pienemmiksi ennen blenderissä surauttamista.
– Pistetään pönttö pörisemään! Kape totesi viitaten blenderiin.
Lopputulos oli tietysti Kapen taattuun tyyliin maistuva.
– Onko hyvää? Täydellistä!