Todella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteita
Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi tällä kertaa tamperelaisen Minervan ja Juhon keittiön, jossa opeteltiin kokkaamaan maistuvaa kasvisruokaa.
Kaappaus keittiössä -kauden viimeisessä jaksossa vierailtiin tamperelaisen pariskunnan Minervan ja Juhon luona. Lähtökohdat erityisesti Minervan kohdalla olivat melko ankeat: Minerva vihasi ruoanlaittoa ja hänen ruokavalionsa oli yksipuolinen.
– Minerva ei aina hirveästi syö. Minä olen se, joka tekee ruoat ja Minerva syö haarukallisen, Juho kertoi jaksossa.
– Koen että elän aika pitkälti leivällä. Ja sittein vain erilaisilla leivän täytteillä, Minerva tunnusti.
Leivän lisäksi vegaanista ruokavaliota noudattava Minerva söi lähinnä vauvanruokasmoothieita. Aiemmin hän oli syönyt aamupalaksi vain mehujäätä. Paikalle tarvittiin siis jälleen kerran kipeästi keittiömestari Kari Aihista, joka opasti pariskuntaa kokkaamaan maistuvaa kasvisruokaa yksinkertaisista aineksista.
Tosi helpot murskatut perunat
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu keittiömestari Hans Välimäen ohje murskattuihin perunoihin. Nyt Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vinkattiin Kapen versio helppoon perunalisukkeeseen.
Murskatut perunat ovat parhaimmillaan, kun ne valmistaa kesällä uuden sadon potuista, mutta voi lisuketta tehdä perunoista talvellakin.
Krossatut tai murskatut perunat ovat vaihtoehto iänikuisille keitetyille potuille. Perunaohjeen idea on yksinkertainen. Potut laitetaan kiehumaan tavalliseen tapaan suolattuun veteen. Kun ne ovat kypsiä, vesi kaadetaan pois ja perunat maustetaan sekä murskataan esimerkiksi haarukalla.
Nappaa resepti: Murskatut perunat rosmariinilla – Kape Aihisen helppo ohje
Kaappaus keittiössä ohjelman jaksot löydät mtv-palvelusta.
Videolla: Testaa myös Kapen lohi-perunalaatikko
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"