Hyundain WRC-talli huhujen pyörteissä – tallipomolta tiukka viesti: "Älkää lukeko"

Hyundaista isoja huhuja liikkeellä – mitä muutos yksityistalliksi tarkottaisi? 2:17
Hyundaista isoja huhuja liikkeellä – mitä muutos yksityistalliksi tarkottaisi?

Hyundain WRC-tallin tulevaisuuden yllä on isoja kysymysmerkkejä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Torstaina vahvistui, että Hyundai suuntaa rata-autoilun kestävyyskisoihin. Hyundai Motorsport julkisti, että se aloittaa Genesis-merkkinsä alla LMDh-ohjelman (Le Mans Daytona h), jolla viitataan prototyyppikilpa-autoon.

Jo aiemmin pidettiin varmana, että Hyundain suunnitelmissa on harppaus ratakisoihin. Tämä puolestaan on herättänyt spekulaatioita siitä, aikooko Hyundai vetäistä kokonaan johdon irti WRC-rallitoiminnoistaan.

Viime viikkojen aikana on huhuiltu, että Hyundai saattaa ulkoistaa WRC-toimintonsa yksityistiimille, joka ajattaisi Hyundain Rally1-autoja MM-sarjassa jo kaudella 2026. Hyundain tallipäällikkö ja koko Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Cyril Abiteboul kertoi oman kantansa spekulaatioihin viime viikonloppuna Kreikan Akropolis-rallin yhteydessä.

– Älkää lukeko huhuja. Kesä on aina hyvä hetki spekulaatioille ja huhuille. Todennäköisesti viime vuonna tekin kirjoititte, että me olemme lähdössä sarjasta vuoden 2024 lopussa, Abiteboul kertoi ytimekkäästi.

– Se on totta, että silloin oli epäilyksiä, koska emme tienneet, minne tämä laji on menossa. Mutta kun saimme selvyyden lajin suunnasta, se oli selvää, että kuulumme tänne. Haluamme pysyä täällä. Sitä emme vielä tiedä, mihin laji on menossa vuoden 2026 jälkeen, ja siihen tarvitsemme selvyyden. Sen perusteella pystymme tekemään suunnitelmia ja päätöksiä. Mutta tällä hetkellä olemme täällä ja olemme täällä voittamassa, ranskalaispomo lisäsi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hyundai ilmoitti viime viikolla tehneensä ensi vuodelle jatkosopimuksen Thierry Neuvillen kanssa. Tämä kiihdytti entisestään huhuja tallin ympärillä. Onko talli käytännössä sitoutunut vain ensi vuoteen rallin MM-sarjassa, kun se julkisti ainoastaan yksivuotisen jatkopaperin tähtensä kanssa.

Abiteboul muotoili tämän kysymyksen ympärille loogisen selityksen.

– Thierryn sopimus on pidempiaikainen, sillä siihen kuuluu optioita. Mutta tosiasia on se, että meidän pitää saada tietää, mihin olemme menossa. Emme tiedä moniakaan asioita, jotka liittyvät ensi vuoteen. Olemme puhuneet kulujen leikkaamisesta sekä urheilusääntöjen ja kisaformaatin muuttamisesta. Onko niitä tulossa?

– Toiveenamme on olla täällä pitkään. Ja meillä on Thierryn kanssa sopimus, joka mahdollistaa sen. Mutta juuri nyt pystymme vahvistamaan vain sen, että Hyundain ja Thierryn yhteistyötä on jatkettu vuoteen 2025, Abiteboul sanoi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat