Ida Hulkko laittoi olympialaisten kohusängyn koetukselle – "Kuten näkyy, kestää kyllä"

Uimari Ida Hulkko on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa hän laittoi kohusängyn koetukselle Pariisin olympialaisissa.

Jo kolme vuotta sitten Tokion kesäkisoissa olympiakylässä urheilijoilla oli kierrätettävästä pahvimateriaalista valmistetut punkat, jotka kestävät painoa 200 kiloon saakka. Kansainvälisen olympiakomitean mukaan sängyt eivät kuitenkaan kestäisi äkkinäistä liikettä, ja kyseisistä punkista puhuttiin jopa "seksin estävinä sänkyinä". 

Nyt Pariisissa olympiakylässä urheilijoille on tarjolla samanmoiset sängyt, jotka kuitenkin raportoidusti kestäisivät 250 kilon painon. Suomalaisuimari Ida Hulkko testasi olympiasänkyä YouTube-videolla, jolla hän esitteli muutenkin käytössään ollutta olympiakylän asuntoa.

– Tämä on kohuttu Tokion ja Pariisin sänky, koska tämä on tehty pahvista. Tämä koko rakennelma on täyttä pahvia, Hulkko kertoi.

Hulkko esitelmöi, että patja on tehty kolmesta osasta ja siinä on hyödynnetty kalastusverkkoja.

– Tämä on aika kova omaan makuun, mutta kestää ihan hyvin käyttöä, uimari kuvaili punkkaa.

"Kestää kovempaa menoa"

Hulkko hyppäsi videolla sänkyyn kyljelleen ja pompahteli sen jälkeen punkallaan lisää.

– Kuten näkyy, sänky kestää kyllä hyppimistä ja pomppimista. Eli kestää myös kovempaa menoa niin sanotusti, suomalainen virkkoi kovemman menon kohdalla lainausmerkkejä sormillaan näyttäen.

– Monia on kiinnostanut, eikö tämä pahvisänky nyt vain rojahda päälle. Mutta kyllä tämä kestää hyppimistäkin tällaisella tasolla.

Hulkko kilpaili Pariisissa sunnuntaina 100 metrin rintauinnissa. Hän jäi alkueriin ja sijoittui 26:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat