Ihmeteini Lamine Yamal jatkoi hämmästyttäviä ennätystalkoita EM-finaalissa

Espanjasta Euroopan mestari – kaatoi Englannin 2–1 finaalissa 2:33
Espanjasta Euroopan mestari – kaatoi Englannin 2–1 finaalissa.

Espanjan 17-vuotias sensaatiohyökkääjä Lamine Yamal rikkoi läjän ennätyksiä voitokkaassa jalkapallon EM-finaalissa sunnuntaina. 

Yamal syötti Espanjan ensimmäisen, Nico Williamsin viimeistelemän osuman, kun Espanja voitti loppuottelussa Englannin 2–1-lukemin. Yamal täytti 17 vuotta lauantaina. 

Turnaus oli lopullinen läpimurto Yamalille, joka oli jo rikkonut valtavan määrän ennätyksiä maajoukkueen lisäksi seurajoukkueessaan Barcelonassa. Nyt hänestä tuli nuorin EM- tai MM-kullan voittanut pelaaja.  

Hän oli sunnuntaina päättyneessä EM-turnauksessa osallisena useampaan osumaan (yksi maali ja neljä maalisyöttöä) kuin kukaan muu. Maalisyöttömäärä on uusi ennätys EM-kisoissa siitä lähtien, kun tilastointi alkoi vuonna 1980. 

Lisäksi Yamal teki tai syötti maalin EM-puolivälierässä, -välierässä ja -finaalissa – sekin ennennäkemätön saavutus. Hänet valittiin turnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. 

– Olen todella onnellinen, tämä on unelma. Odotan sitä, että pääsemme juhlimaan Espanjaan kaikkien fanien kanssa. Se on kaikkien aikojen paras syntymäpäivälahja, Yamal iloitsi BBC:n mukaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Entinen englantilaistähti Rio Ferdinand ylisti nuorukaista. 

– Hän oli tähti ennen turnausta, mutta nyt hän on supertähti. 

Aiemmin turnauksen aikana Yamalista oli jo tullut nuorin EM-kisoissa pelannut, maalin syöttänyt ja maalin tehnyt pelaaja. 

Lue myös:

    Uusimmat