Isännöitsijä Mauri kertoo tapauksesta, jossa suositteli purkamaan vuokrasopimuksen heti: "On se niin radikaali temppu"

Vuokralainen sytytti nuotion olohuoneeseen. Saako vuokrasopimuksen purkaa saman tien?

Konkari-isännöitsijä Mauri Niemelä on törmännyt urallaan monenmoisiin sattumuksiin. Kerroimme aiemmin eläköityneen isännöitsijän kokemuksia liittyen omituisiin asioihin, joita ihmiset viemäreihinsä tunkevat.

Niemelä muistaa myös muunlaisia outoja tarinoita.

– Ehkä tuorein outo asia oli se, että ystävä soitti minulle keväällä minulle ja kysyi, että mitä hän tekee, kun vuokralainen on ollut ongelmallinen. Hän on jättänyt maksamatta ja aika tavalla elämänhallinnan menettänyt. Mutta viimeinen niitti oli se, kun hän oli tehnyt nuotion keskelle olohuoneen lattiaa.

Ystävä halusikin tietää, voiko vuokrasopimuksen purkaa.

– Minä opastin tutun lakimiehen, että hän purkaa sopimuksen. On se niin radikaali temppu, että ei tuossa enää irtisanomista tarvitse käsitellä, vaan purkaminen on kyseessä.

Irtisanomisen ja purkamisen ero

Vuokralaiset ry kertoo sivuillaan, että esimerkiksi alle vuoden kestäneessä vuokrasuhteissa irtisanomisaika olisi 3 kuukautta vuokranantajan irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen päävuokrasuhteessa.

Vuokranantajalla tai vuokralaisella on kuitenkin tietyillä perusteilla oikeus purkaa vuokrasopimus päättymään välittömästi. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan nämä perusteet liittyvät yleensä siihen, että jompikumpi osapuoli on laiminlyönyt sopimusvelvoitteensa.

Yleisin vuokrasopimuksen purkamisperuste on vuokranmaksujen laiminlyönti.

Katso koko haastattelu MTV Katsomosta! Haastattelussa myös Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Katso myös: Mikä asia tulee opiskelijoille yllätyksenä, kun he muuttavat ensimmäisen kerran omilleen? 

Lue myös:

    Uusimmat