Konkari-isännöitsijä Mauri paljastaa oudoimmat viemäreistä löytyneet asiat: "Tuli kalliiksi se marsun poistaminen"

Konkari-isännöitsijä kertoo oudoimmat asiat, jotka ovat hänen urallaan taloyhtiön viemäristä löytyneet.

Ihmisillä on tapana tunkea viemäriin asioita, jotka sinne eivät kuulu ja jotka saattavat aiheuttaa putkiin tukoksia. 

Eläköitynyt isännöintialan yrittäjä Mauri Niemelä muistuttaa, että kaikki mitä taloyhtiön asukkaat vessanpönttöönsä, lavuaariinsa tai lattiakaivoonsa tunkevat, yhdistyvät samaan pääviemäriin, joka puolestaan yhdistyy kaupungin viemäriverkostoon.

Konkari-isännöitsijän uran varrelle on luonnollisesti sattunut yhtä ja toista, mutta mikä on erikoisin tukoksen aiheuttanut asia, jonka hän muistaa?

– Löytyi tällaisesta [putken] mutkasta tukos ja ruvettiin käymään sitä läpi, niin sieltä löytyi pätkä jääkiekkomailan vartta ja sitten kun se avattiin, niin sieltä löytyi lisäksi perunoita noin ämpärillinen, Niemelä muistelee Huomenta Suomessa toimittaja Jere Silfstenin haastattelussa.

Toisen kerran isännöitsijän eteen sattui tilanne, jossa viemäritukosta selvitettäessä paljastuikin lemmikinomistajan karu temppu.

– Huoneiston viemäri meni tukkoon ja kun se avattiin, sieltä löytyi kuollut marsu. Eli joku asukas oli halunnut päästä marsusta eroon, mutta ei halunnut viedä sitä eläinlääkärille lopetettavaksi, niin pisti pönttöön ja nykäisi. Se jumitti sinne viemäriin ja teki tukoksen. Löytyi sieltä. Tuli kalliiksi se marsun poistaminen, Niemelä toteaa.

Tuoppi pönttöön

Isännöitsijän uran varrelle on mahtunut myös tapaus, jossa viemäritukos syntyi kotibileiden seurauksena.

– Kerran tuli tilanne, että viikonlopun jälkeen sain tiedon, että viemäriin oli tullut tukos, ja syyksi selvisi se, että sieltä löytyi tuopin puolikas eli tuopin osa, joka oli heitetty viemäriin ja nykäisty pönttöön. Siinä oli se onni, että se viemäri johti vain yhteen huoneistoon. Kun soitin asukkaalle, hän sanoi, ettei todellakaan ole laittanut mitään. Mutta hänpä selvittää.

Seuraavana päivänä asukas soitti ja kertoi tekijän löytyneen ja olevan halukas korvaamaan vahingon.

– Eli kaveri oli ollut bileissä siellä, oli mennyt vessaan tuopin kanssa ja se oli mennyt rikki. Hän heitti sen lopun sinne viemäriin. Ja kaveri halusi maksaa osissa tämän viemärin avaamisen, joka oli noin 500 euroa.

Viemärin avaaminen ei olekaan ilmaista, ja isännöitsijän työ voikin olla välillä suorastaan salapoliisin työtä syyllisen selvittämiseksi.

– Kun taloyhtiön vastuulla oleva viemäriverkosto menee tukkoon ja selviää se, että joku on aiheuttanut tahallisuuttaan tai huolimattomuuttaan, niin maksaja on silloin tiedossa, Nielemä muistuttaa.

Katso koko haastattelu MTV Katsomosta! Haastattelussa myös Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Katso myös: Mikä asia tulee opiskelijoille yllätyksenä, kun he muuttavat ensimmäisen kerran omilleen? 

Lue myös:

    Uusimmat