Varapresidentti Harris sanoo Yhdysvaltain tekevän työtä, jotta Lähi-idän tilanteeseen löydetään diplomaattinen ratkaisu.
Israelin isku Beirutiin surmasi kolme ihmistä, mukaan lukien kaksi lasta, sanoo Libanonin terveysministeriö. Tämän lisäksi 74 ihmistä loukkaantui, ja kadonneiden etsinnät raunioista jatkuvat edelleen.
Ministeriön mukaan kolmas iskussa surmansa saanut oli aikuinen nainen.
Israelin asevoimat puolestaan sanoo surmanneensa iskussa äärijärjestö Hizbollahin korkea-arvoisen komentajan Fuad Shukrin. Asevoimat syyttää Shukrin olleen vastuussa lauantaisesta iskusta Israelin miehittämille Golanin kukkuloille.
Lauantain iskussa kuoli 12 lasta ja nuorta. Hizbollah on kiistänyt tehneensä kyseisen iskun.
Israelin puolustusministeri Yoav Gallant sanoi viestipalvelu X:ssä, että Shukrilla oli monien israelilaisten verta käsissään.
– Tänään olemme näyttäneet, että kansamme verellä on hinta, eikä ole olemassa paikkaa, jonne joukkomme eivät pääsisi, Gallant sanoi.
Lisäksi hän kehui päivityksessään Israelin asevoimia.
– Kyvykkyytenne ei ainoastaan takaa turvallisuuttamme, vaan tuo myös meille suurta ylpeyttä.
Lue myös: Hamasin poliittinen johtaja salamurhattu Teheranissa
Beirut Israelin iskun jälkeen 30. heinäkuuta.AFP / Lehtikuva
Lue myös: Yhdysvallat iski Irakiin
Harris: Israelilla oikeus puolustautua
Yhdysvaltain varapresidentti ja demokraattipuolueen todennäköinen presidenttiehdokas Kamala Harris sanoo, että Israelilla on oikeus puolustaa itseään.
Harris kommentoi asiaa toimittajille ollessaan matkalla Georgian osavaltiossa Atlantassa järjestettävään vaalitapahtumaan.
– Tiedämme erityisesti, että sillä (Israelilla) on oikeus puolustaa itseään terroristijärjestöä vastaan, Harris sanoi ja lisäsi Hizbollahin olevan juurikin terroristijärjestö.
– Mutta kaikesta huolimatta, meidän on edelleen tehtävä työtä diplomaattisen ratkaisun eteen, jotta näille hyökkäyksille saadaan loppu, ja me jatkamme sen työn tekemistä.
YK kertoi olevansa syvästi huolissaan tiistai-illan iskusta Beirutiin. YK:n edustaja Libanonissa Jeanine Hennis-Plasschaert painotti lausunnossaan, että konfliktiin ei saada ratkaisua sotimalla.