Janni Hussi yhdistettiin heti huippupestiin – näin rallikartturi vastaa

Näin Janni Hussi luki nuotteja ensimmäisessä MM-rallissaan – "Erittäin kypsä suoritus" 1:48
Näin Janni Hussi luki nuotteja ensimmäisessä MM-rallissaan helmikuussa 2024 – "Erittäin kypsä suoritus."

Kun kartanlukija Janne Ferm ilmoitti uransa päättymisestä Chilen MM-rallin jälkeen, spekulaatiot Esapekka Lapin mahdollisesta uudesta aisaparista alkoivat välittömästi. Myös Janni Hussin nimi on nostettu esiin. 

Ferm, 44, ja Lappi ehtivät ajaa yhdessä peräti 15 kauden ajan, siitä ison osan MM-sarjassa. Sieltä kirkkaimpina saavutuksina ovat Suomen MM-rallin voitto Toyotalla 2017 ja Ruotsin MM-rallin ykköspaikka Hyundailla tänä vuonna.

Seuraavaksi kiinnostaa se, että jatkaako 33-vuotias Lappi ralliuraansa. WRC:ssä hän olisi itse valmis ajamaan osittaisen kauden, mutta tarttuuko Hyundai tai joku muu tiimi täkyyn, kun Lapin esitykset ovat olleet erittäin ailahtelevia ja kuskipaikat hyvin kilpailtuja.

Kilpailla voi tietysti myös alemmilla tasoilla, esimerkiksi SM- ja EM-ralleissa. Lappi on puhunut siitä, että intohimoa kilvanajoon on edelleen. 

Tässä tapauksessa hän tarvitsee uuden kartturin. Rallit.fi-sivusto nostaa esiin Janni Hussin, joka toimi kuluvalla kaudella WRC2-luokassa Lauri Joonan aisaparina Suomen MM-ralliin saakka.

Hussi oli sanoissaan tarkkana, kun MTV Urheilu tiedusteli hänen jatkosuunnitelmistaan rallin parissa maanantaina. 

– Kyllä tässä ihan rupeaa silleen (suunnitelmat) selvillä olemaan. Viimeisiä yksityiskohtia hiotaan vielä – mitä lopullinen muoto tulee olemaan, Hussi vastasi avaamatta kuitenkin mahdollista kilpailutasoa tai työparia. 

– Ralli on minulle niin tärkeäksi muodostunut – se on ihan minun henkireikäni – niin kyllä tulen sitä jatkossakin tekemään. 

Esapekka Lapin vieressä olisi nyt paikka vapaana. Kiinnostaisiko sinua sellainen?

– Varmasti kaikkia karttureita kiinnostaa. Kyllähän siihen varmasti "EP" hyvän tekijän itselleen löytää viereen, tänä vuonna myös F-Cup-rallisarjaa Suomessa Jari-Matti Latvalan kanssa ajanut Hussi totesi naurahdellen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hussilla on jo ennestään yhteys Lappiin, sillä juuri Lappi vinkkasi aikoinaan Hussia kartturiksi Heikki Kovalaiselle. Kovalainen ja tuolloin vielä hyvin kokematon Hussi ajoivat yhdessä SM-sarjaa kaudella 2023.

– Oli siellä selän takana juonittu ennen kuin minä tiesin asiasta mitään. Esapekkahan on kanssa ihan huikea persoona, Hussi kommentoi.

Lämpimiä sanoja Fermistä

Hussi ylistää myös MM-ralliympyrät Chilessä hyvästellyttä Fermiä.

– Kyllä se ura kunnioitusta herättää. Onhan tuo nyt ihan mieletön ura, ja miten pitkän yhteistyön he ovat Esapekan kanssa tehneet. Janne on ollut muutenkin sellainen väripilkku WRC:ssä. Hänen naurunsa tunnistaa pitkälle, Hussi hehkutti.

Ferm oli tärkeä hahmo Hussille varsinkin uran alkuvaiheissa. 

– Olen saanut häneltä paljonkin vinkkejä, ja merkittävää apua, Hussi päätti. 

Kartanlukijauransa päättävä Janne Ferm: Haluan tehdä eri asioita 1:15
Kartanlukijauransa päättävä Janne Ferm: Haluan tehdä eri asioita.

Lue myös:

    Uusimmat