Järjestelyfiasko hiihdon maailmancupissa sai norjalaistähden sapen kiehumaan – murskasi muut ylivoimaisesti: "Olin raivoissani"

Simen Hegstad Krüger hiihti ylivoimaiseen voittoon perjantaina Canmoressa Kanadassa, maailmancupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Norjalaistähti paljasti kisan jälkeen hiihtäneensä raivon vallassa.

Perinteisesti korkeassa ilmanalassa ja jyrkissä mäkinousuissa loistava Simen Hegstad Krüger ei löytänyt muista vastusta itselleen vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kisassa Kanadan Canmoressa. Norjalainen kertoi lähteneensä hiihtämään erityisissä tuntemuksissa.

– Kun kuulin, että kilpailu muutettiin väliaikalähtökisasta yhteislähdöksi, en ollut tyytyväinen. Olin raivoissani, Krüger paljasti Expressenille.

– Olin odottanut kovaa väliaikalähtökisaa korkeassa ilmanalassa. Se olisi sopinut minulle erinomaiseti. Mutta kun kuulin, että siitä tuleekin yhteislähtökilpailu, pelkäsin, että siitä tulisi kaoottinen kisa massasprinttien kanssa, enkä ollut lainkaan ilahtunut siitä.

Niin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Krüger jätti muut taakseen kilpailun puolivälin kohdalla mäkinousussa.

– Yritin kanavoida kaiken vihan sisälläni energiaksi tänään. Ja se sujui hyvin.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n suunnitelmat perjantain kisasta menivät uusiksi sen vuoksi, että väliaikalähtöön tarvittavat ajanottolaitteet eivät saapuneet ajallaan Kanadaan. Ongelman juuri oli Saksassa vallinnut lentoalan lakko, jonka vuoksi tarvittavat laitteet jäivät Eurooppaan.

– Ymmärrän selityksen, mutta minusta tuntui, että tämä olisi voinut mennä paljon huonommin kannaltani.

Suomalaisista perjantaina miesten 15 kilometrin kisassa paras oli kymmenenneksi hiihtänyt Perttu Hyvärinen.

– Olen ihan tyytyväinen. Kymmenes sija tyydyttää, Hyvärinen kertoi V Sportin haastattelussa.

– Oli hyvää taistelua, ja meno oli vahvaa kahdella viimeisellä kierroksella.

Remi Lindholm oli 41. ja jäi kaksi ja puoli minuuttia voittajasta.

– Oli vaikeaa. Ei pitäisi olla mahdollista olla näin huono, Lindholm tuskasteli.

Lue myös:

    Uusimmat