Kohu-uimari Luana, 20, passitettiin pihalle olympiakylästä – "Luo sopimattoman ilmapiirin"

Paraguaylainen uimari Luana Alonso, 20, on passitettu pihalle olympiakylästä. Näin kertoi maan olympiakomitea tiedotteessa.

Alonso oli ollut mukana 100 metrin perhosuinnin alkuerissä, mutta ei ollut edennyt jatkoon. Hän ilmoitti heti tämän jälkeen, että päättää uransa.

– Pyydän anteeksi koko maalta. Päätin jo ennen olympialaisia, että tämä on viimeinen koitos. Siitä valitettavasti ei tullut satutarinaa ja pyydän anteeksi koko Paraguaylta, Alonso sanoi tuolloin.

Alonso oli asunut alkuerien jälkeen Pariisin olympiakylässä, mutta nyt hänet heitetään ulos. Paraguayn olympiakomitean tiedotteesta ei tule ilmi, mitä hän on tarkalleen tehnyt, mutta hänen väitetään käyttäytyneen huonosti.

– Hänen läsnäolonsa luo sopimattoman ilmapiirin Paraguayn joukkueeseen. Kiitämme häntä ohjeidemme noudattamisesta. Hän itse valitsi omasta halustaan viettää yön olympiakylän ulkopuolella, Paraguayn olympiakomitean pääsihteeri Larissa Schaerer sanoi Daily Mailin mukaan.

El Avance -sivuston mukaan Alonso oli lähtenyt alkuerien jälkeen Pariisia kiertävälle juoksukierrokselle, vieraillut useissa perinteisissä nähtävyyksissä ja päättänyt päivän Disneylandiin. 

– Sitten hän päätti palata olympiakylään. Paraguayn komitea ei arvostanut matkaa, El Avance kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat