Jesse Puljujärvi lähtee AHL:ään – Pittsburgh-pomo paljasti suunnitelmansa: "Sitä haluamme häneltä"

Pittsburgh Penguinsin GM Kyle Dubas on kertonut lisää seuran suunnittelmista try out -sopimuksella olevan Jesse Puljujärven varalle.

Lonkkaleikkauksesta toipuva Puljujärvi solmi joulukuussa try out -sopimuksen Pittsburghin kanssa. Toistaiseksi Puljujärvi on harjoitellut joukkueen kanssa, mutta NHL:n try out -sopimuksen alla oleva pelaaja ei voi pelata NHL:n runkosarjaotteluita.

Pittsburghin GM Kyle Dubas kertoi Penguins Liven GM Showssa, että Puljujärvi lähtee hakemaan pelituntumaa AHL-seura Wilkes-Barre/Scrantonista.

– Näyttää siltä, että lähipäivinä Jesse Puljujärvi menee Wilkes-Barreen, jos hän pystyy harjoittelemaan hyvin ja aloittaa siellä peleihin palaamisprosessinsa, Dubas kertoo.

AHL:n try out -sopimus eroaa NHL:n vastaavasta siten, että pelaaja voi pelata AHL:ssä 25 ottelua. Puljujärvi on ollut sivussa toukokuusta lähtien, joten pelituntuma tulee suomalaishyökkääjälle tarpeeseen.

Jos Puljujärvi onnistuu antamaan vahvoja näyttöjä, tulee Dubas lyömään suomalaiselle NHL-sopimuksen kouraan.

– Se olisi meillle valtava boosti, jos hän pääsisi takaisin siihen parin vuoden takaiseen iskuunsa ja tekemään saman, mitä hän teki tuolloin Edmonton Oilersissa, Dubas sanoo viitaten kausiin 2020-22.

– Kun pelasimme lyhennetyllä kaudella (2020-21) Edmontonia vastaan 10 kertaa ollessani Torontossa, minusta tuntui, että hän oli tuolloin parhaimmillaan. Hän karvasi erittäin hyvin ja teki pelin avaamisesta vaikeaa. Hän meni maalille ja kiusasi maalivahteja ja puolustajia, Dubas muistelee.

– Sitä haluamme ja odotamme häneltä. Meillä on suunnitelma hänen varalleen. Tulemme keskustelemaan Jessen ja hänen edustajansa kanssa siitä, kuinka kauan hänellä kestää löytää pelirytminsä.

Dubas vertaa tilannetta jopa toiseen suomalaishyökkääjään Valtteri Puustiseen, joka nousi joulukuussa upealla tavalla AHL:stä Pittsburghin NHL-miehistöön.

– Olisi hienoa, jos hän (Puljujärvi) ansaitsee itselleen sopimuksen. Jos hän voi auttaa meitä, se olisi vielä parempaa, koska tilanne olisi samanlainen kuin Drew O'Connorin ja Valtteri Puustisen kohdalla. Tarvitsemme kipeästi noita kavereita tuomaan meille kipinää, Dubas sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat