Jonna ja Pete testaavat taas niin outoja harrastuksia, ettei tahattomalta vatsalihastreeniltä vältytä – Uuden lajin metsästäjät palaa ruutuun!

Huomenta Suomen aamuissa ei vauhtia puutu, kun Uuden lajin metsästäjät -sarjan toinen tuotantokausi pyörähtää käyntiin. Hyväntuulinen kaksikko tutustuu taas mitä erikoisimpiin liikuntaharrastuksiin, joita katsojat, lukijat ja kollegat ovat heille ehdottaneet.

Uusi jakso nähdään Huomenta Suomessa aina torstaisin ja uusintana lauantaisin. 

Kaikki jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa.

MTV Uutiset haluaa kannustaa suomalaisia liikkumaan ja löytämään harrastamisen riemun, kenties uudestaan monen vuoden jälkeen. Liikkumattomuus on yhteiskunnassamme suuri ongelma, sillä se lisää riskiä moniin sairauksiin. Esimerkiksi UKK-instituutin mukaan liikkumattomuus aiheuttaa vuosittain yli 3 miljardin euron kustannukset. 

Liikunnan ei tarvitse olla hampaan irvessä puurtamista ja suorittamista, vaan se voi myös keskittyä ilon ja hauskanpidon ympärille. Sormea heristämällä saa harvoin muutosta aikaiseksi, mutta ilon ja innostuksen kautta kylläkin. 

Miltä siis kuulostaisi esimerkiksi showpaini, afroamerikkalainen paritanssi lindy hop tai pehmustetuilla miekoilla käytävä keskiaikainen joukkuekamppailulaji? Toimittaja Jonna Hellgren ja kuvaaja Pete Näsman lähtivät mieli avoimena kohti uusia jännittäviä urheilumuotoja tosissaan, muttei vakavissaan. Työpari ei pelkää nauraa itselleen eikä liioin toisilleenkaan ja he saivatkin monipuolisen lajikatsauksen lisäksi täsmätreenin vatsalihaksille – sen verran hauskaa kaksikolla oli.

– Neljä jaksoa olemme Peten kanssa jo kuvanneet ja uskallan sanoa, että katsojalle jää varmasti hyvä mieli näkemästään. Uutiset ovat viime aikoina olleet kovin synkkiä, joten tämä toimiii täydellisenä vastapainona, sarjan tuottaja ja toimittaja Hellgren kuvaa.

Uutta myös kuvaajakonkarille

Tänä vuonna tulee täyteen 40 vuotta siitä, kun Näsman aloitti MTV:llä kuvaajana. Noihin vuosiin mahtuu formaatin vaihtuminen filmistä digiin ja Nauravasta kulkurista nykypäivän suoriin lähetyksiin. 

Silti Uuden lajin metsästäjät on myös kokeneelle konkarille uusi ja erilainen työtehtävä. Nimittäin tässä sarjassa myös kuvaajalla on näkyvä rooli.
 
– On ollut helkutin hauskaa. Kuvaus on lyhyt sessio ja kaikki tallennetaan ensimmäisellä otolla. Näin saadaan aito tilanne taltioitua. Olihan tilanne uusi, kun kuvaaja ei yleensä puhu, kun kamera käy. Nyt saan möläytellä, mitä mieleen juolahtaan. Hektistä, mutta hauskaa on ollut, Näsman kuvailee.

Uuden lajin metsästäjät -sarjan ensimmäinen kausi sai koulutusrahasto Kouran kunniamaininnan Urheilu ja live -kategoriassa.

Kouran palkintoraati kuvasi sarjaa seuraavasti: Kuvaaja-toimittaja-työpari onnistuu valtavan hyvin innostamaan ihmisiä aloittamaan kuntoilun. Toimittajan ja kuvaajan yhteistyö on livenomaisessa tilanteessa saumatonta, ja he ovat tilanteessa läsnä mainiolla tavalla.


Ensimmäinen jakso nähdään Huomenta Suomessa torstaina 26. syyskuuta kello 9.50, jolloin parivaljakko tutustuu showpainiin. 

Katso myös: Ensimmäiseltä kaudelta ei vauhtia ja innostusta puuttunut! 

Kooste 7:19

Katso alla olevalta videolta ensimmäisen kauden kooste. Miltä näyttää muun muassa merenneitouinti?

Lue myös:

    Uusimmat