Joonas Nordmanin menu

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_pipsa_hurmerinta_joonas_nordman_annos_1_preview
Julkaistu 16.11.2017 13:52

MTV VIIHDE

Joonas Nordmanin kauppakassin sisällöstä valmistui peruna-jahtimakkaragalette ja nyhtönahkiainen, tyrni-clafoutis ja karamellikastike.

Joonaksen ostokset:

  • 1 pll Ruosniemen panimon insinööri Ipa
  • 2 kpl (Savustettuja) nahkiaisia
  • 800 g Jahtimakkara
  • 1 punainen chili
  • 1 pss (100g) Tyrnimarjoja, pakaste

Peruna-jahtimakkaragalette ja nyhtönahkiainen

  • 2 perunaa
  • punainen chili
  • 100 g jahtimakkaraa
  • 2 savustettua Nahkiaista
  • kirkastettua voita paistamiseen
  • timjamia
  • suolaa
  • valkosipulia

Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Hienonna chili ja valkosipuli.

Laita kirkastettu voi pannulle ja kuumenna. Aseta pyöreä stanssi pannulle ja laita sinne 2-3 kerrosta perunaviipaleita, laita väliin myös ripaus chiliä, valkosipulia ja suolaa.

Ota pienellä pyöreällä stanssilla paloja makkarasiivuista ja paista makkarat toisella pannulla voissa.

Ota nahkiaisen nahka pois ja nyhdä liha irti. Kasaa perunagaletteja ja makkaraviipaleita vuoroin päällekkäin. Lisää nahkiaisnyhtis keon päälle, koristele se timjamilla.

Tyrni-clafoutis

kokkisota_kausi_2_jakso_2_annoskuvat_päätehtävä_pipsa_hurmerinta_joonas_nordman_annos_2_preview (1)

  • 1 pussi tyrnimarjoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1dl kermaa
  • ½ tl kardemummaa
  • voita

Vaahdota muna ja sokeri, lisää joukkoon vehnäjauhot, kerma ja kardemumma. Voitele 2 matalaa jälkiruokavuokaa. Laita tyrnimarjat vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Karamellikastike

  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 rkl voita
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl calvados

Sulata voi ja sokeri pannulla. Kaada seokseen kerma ohuena nauhana. Lisää calvados.

Kaada kastike clafoutiksen päälle heti kun se tulee uunista, koristele parilla tyrnimarjalla.