Joonas Nordmanin kauppakassin sisällöstä valmistui peruna-jahtimakkaragalette ja nyhtönahkiainen, tyrni-clafoutis ja karamellikastike.
Joonaksen ostokset:
- 1 pll Ruosniemen panimon insinööri Ipa
- 2 kpl (Savustettuja) nahkiaisia
- 800 g Jahtimakkara
- 1 punainen chili
- 1 pss (100g) Tyrnimarjoja, pakaste
Peruna-jahtimakkaragalette ja nyhtönahkiainen
- 2 perunaa
- punainen chili
- 100 g jahtimakkaraa
- 2 savustettua Nahkiaista
- kirkastettua voita paistamiseen
- timjamia
- suolaa
- valkosipulia
Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Hienonna chili ja valkosipuli.
Laita kirkastettu voi pannulle ja kuumenna. Aseta pyöreä stanssi pannulle ja laita sinne 2-3 kerrosta perunaviipaleita, laita väliin myös ripaus chiliä, valkosipulia ja suolaa.
Ota pienellä pyöreällä stanssilla paloja makkarasiivuista ja paista makkarat toisella pannulla voissa.
Ota nahkiaisen nahka pois ja nyhdä liha irti. Kasaa perunagaletteja ja makkaraviipaleita vuoroin päällekkäin. Lisää nahkiaisnyhtis keon päälle, koristele se timjamilla.
Tyrni-clafoutis
- 1 pussi tyrnimarjoja
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1dl kermaa
- ½ tl kardemummaa
- voita
Vaahdota muna ja sokeri, lisää joukkoon vehnäjauhot, kerma ja kardemumma. Voitele 2 matalaa jälkiruokavuokaa. Laita tyrnimarjat vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Karamellikastike
- 1 dl fariinisokeria
- 3 rkl voita
- 1 dl kermaa
- 1 rkl calvados
Sulata voi ja sokeri pannulla. Kaada seokseen kerma ohuena nauhana. Lisää calvados.
Kaada kastike clafoutiksen päälle heti kun se tulee uunista, koristele parilla tyrnimarjalla.