- Aloita valmistamalla tonnato-kastike. Laita kaikki kastikkeen raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita viileään maustumaan.
- Esivalmistele seuraavaksi salvia-pekonipasta. Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta parmesaanijuusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää pancetta suikaleina, salvia ja valkosipuli, freesaa noin minuutti.
- Keitä seuraavaksi gnocchit suolalla maustetussa vedessä.
- Seuraavaksi valmista Gordon Bleu. Mausta ohueksi hakatut porsaanleikkeet pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita siivu pancettaa ja siivu emmentaljuustoa leikkeelle. Voitele porsaanleikkeen reunat munalla ja taita tasku kiinni.
- Pyöräytä leiketasku vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike vielä pankojauhoissa.
- Seuraavaksi kuumenna pannussa reilusti öljyä. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan.
- Kääntele valmiiksi keitetyt gnocchit voiseokseen. Mausta pasta sitruunalla, pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Salvia-pekoni-gnocchipastaa voit halutessasi paistaa vielä hetken niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto lämpimien gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman viimeinen jakso vie Saksaan. Kokki Risto Mikkola ihastuttaa Gordon bleu -porsaanleikkeellä, tonnato-kastikkeella ja salvia-pekoni-gnocchipastalla.
- Annosmäärä: 4
Tonnato-kastike
- 3 prk/ 52g tonnikalaa öljyssä
- 4 kpl anjoviksia
- 1 tl dijonsinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl täysmajoneesia
- 1 dl parmesaanijuustolastuja
- 2 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 rkl kapriksia
Salvia-pekoni-gnocchipasta
- 1 pss/ 500g gnocchipastaa
- 8 siivua pancettaa
- 1 ruukku salviaa
- 4 kpl valkosipulin kynsiä viipaleina
- 50 g voita
- 2 rkl sitruunan mehua
- ripaus pöytäsuolaa
- 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
- 50 g parmesaanijuustoa
Gordon Bleu-porsaanleikkeet
- 4 kpl 150g porsaan ulkofileetä ohuiksi hakattuna
- 4 siivua emmentaljuustoa
- 4 siivua pancettaa
- 2 tl pöytäsuolaa
- 1 tl Santa Maria mustapippuria rouhittuna
Leivitykseen
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kanamunia
- 1 dl japanilaistyylisiä pankokorppujauhoja
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKokkisodan kolmannessa jaksossa nähdään yllätys! Katso tästä jakson herkulliset reseptitKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Kokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperillaKalle Lambergin menu