Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa

kotikeittiömestarit_s01_eps8_saksa_035_annoskuvat_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman viimeinen jakso vie Saksaan. Kokki Risto Mikkola ihastuttaa Gordon bleu -porsaanleikkeellä, tonnato-kastikkeella ja salvia-pekoni-gnocchipastalla.

  • Annosmäärä: 4

Tonnato-kastike

  • 3 prk/ 52g tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl anjoviksia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl kapriksia

Salvia-pekoni-gnocchipasta

  • 1 pss/ 500g gnocchipastaa
  • 8 siivua pancettaa
  • 1 ruukku salviaa
  • 4 kpl valkosipulin kynsiä viipaleina
  • 50 g voita
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus pöytäsuolaa
  • 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
  • 50 g parmesaanijuustoa

Gordon Bleu-porsaanleikkeet

  • 4 kpl 150g porsaan ulkofileetä ohuiksi hakattuna
  • 4 siivua emmentaljuustoa
  • 4 siivua pancettaa
  • 2 tl pöytäsuolaa
  • 1 tl Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Leivitykseen

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kanamunia
  • 1 dl japanilaistyylisiä pankokorppujauhoja

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla tonnato-kastike. Laita kaikki kastikkeen raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita viileään maustumaan.
  2. Esivalmistele seuraavaksi salvia-pekonipasta. Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta parmesaanijuusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää pancetta suikaleina, salvia ja valkosipuli, freesaa noin minuutti.
  3. Keitä seuraavaksi gnocchit suolalla maustetussa vedessä.
  4. Seuraavaksi valmista Gordon Bleu. Mausta ohueksi hakatut porsaanleikkeet pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita siivu pancettaa ja siivu emmentaljuustoa leikkeelle. Voitele porsaanleikkeen reunat munalla ja taita tasku kiinni.
  5. Pyöräytä leiketasku vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike vielä pankojauhoissa.
  6. Seuraavaksi kuumenna pannussa reilusti öljyä. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan.
  7. Kääntele valmiiksi keitetyt gnocchit voiseokseen. Mausta pasta sitruunalla, pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. 
  8. Salvia-pekoni-gnocchipastaa voit halutessasi paistaa vielä hetken niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto lämpimien gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.