Juuri eläköitynyt Keijo Leppänen yllättyi Huomenta Suomessa: "Ei, Teresa, ei"

Keijo Leppänen sai eläkkeelle jäämisestään tuhatmäärin viestejä. "Se viimeistään kertoi, että minulla on ollut mahdollisuus tehdä jotakin todella merkityksellistä", Leppänen kertoi haastattelussa.

Keijo "Keke" Leppänen jäi eläkkeelle 30. syyskuuta. Suosikkiankkuri on ollut osa uutislähetysten arkea vuodesta 1994.

Pitkään Leppänen ei työpaikaltaan ehtinyt poissa olla, sillä hänen ensimmäistä eläkepäiväänsä analysoitiin Huomenta Suomessa.

Mikä oli viimeisen päivän yllättävin asia?

Haastatteluun saapuessaan Leppänen oli ehtinyt olla pois studiosta kokonaiset 12 tuntia.

– Edelleen tänä aamuna oli hämmentyneet, vähän väsyneetkin [tunnelmat], Leppänen kuvasi.

Nukkumaanmeno viivästyi, koska Leppänen ei malttanut olla lukematta saamiaan viestejä ja muistamisia eläkepäivistään.

Huhuja Leppäsen viimeisen päivän juhlallisuuksista oli jo etukäteen kantautunut hänen korviinsa.

– Ehkä yllättävin tai liikuttavin oli se, kun perheeni oli roudattu tuohon ohjaamoon. Sitten ne rupesivat sieltä tulemaan yksitellen, Leppänen kuvaa.

Ammatissaan Leppänen on joutunut olemaan rauhallinen ja kontrolloitu. Viimeinen lähetys kuitenkin sai mennä tunteisiin, ja niin myös tapahtui. Läheisten näkeminen studiossa herkisti.

– Täällä on ollut tämä maailma, ja se [kotimaailma] siellä. Ne jotenkin yhdistyivät poikkeuksellisella tavalla.

Keijo Leppäselle jättiyllätys uran viimeisissä uutisissa! Juttu jatkuu videon alla.

"Olen tosi kiitollinen siitä, että tämä osa tässä elämässä lankesi minulle"

Uutisankkurina Leppänen on ollut julkisuuden henkilö. Viimeisen työkuukauden aikana hän sai paljon huomiota, mutta nyt televisiossa olemisesta on aika luopua.

– Ollakseni rehellinen, vasta ihan tässä viime aikoina, sanotaan viime vuosina ja kiihtyen viime kuukausina, oikein hoksasin työn arvokkuuden. Tämä näyttää olevan todella merkityksellistä, Leppänen sanoi.

Katsojien ja ystävien palautetta on eläkkeelle jäämisen johdosta tullut tuhatmäärin.

– Se viimeistään kertoi, että minulla on ollut mahdollisuus tehdä jotakin todella merkityksellistä. Se laskeutui ja painui mieleeni tässä kalkkiviivoilla. Olen tosi kiitollinen siitä, että tämä osa tässä elämässä lankesi minulle.

Tee aina senhetkinen parhaasi

Ennen televisiosta poistumistaan Leppänen esimerkiksi jakoi pois kaulassaan uutisissa käyttämänsä rusetit työpaikallaan. Hän myös perehdytti työtovereitaan uutistyöhön. 

Leppänen halusi ohjeistaa kollegoitaan esimerkiksi hyväksymään sen, että aina työtä ei voi tehdä huipputasolla ja -tuloksella.

– Ei ole realismia, jos nuorena tai keski-ikäisenä ihmisenä pyrin huomenna tekemään aina enemmän kuin tänään. Jossain kohtaahan se remmi katkeaa, Leppänen kuvasi.

– Se pitäisi aina olla työantajalla ja työn tekijälläkin mielessä, että [tekee] senhetkisen parhaan. Jos tulee tekemään sen, sen pitäisi riittää. Ja kun tulet tekemään työtä, tuo mieluummin happea huoneeseen kuin viet sitä pois. Anna äänietäisyydellä oleville kavereille mahdollisuus tehdä oma parhaansa.

"Ei, Teresa, ei"

Lähetyksessä Leppäselle näytettiin myös hänestä "salakuvattuja" klippejä, joissa nähdään muun muassa lähetyksiin valmistautumista.

– Ei, Teresa, ei, Leppänen voivotteli studiossa kuultuaan videomateriaalista.

Katso Leppäsestä salakuvatut klipit sekä koko keskustelu yllä olevalta videolta. Rentoutuuko Keke nyt, kun julkisuuden valokeila hellittää? Mitä hän alkaa eläkepäivillään harrastaa? Kirjoittaako Leppänen kirjan?

Katso myös: Näillä sanoilla eläkkeelle jäänyt suosikkiankkuri Keijo Leppänen hyvästeli katsojat

Lue myös:

    Uusimmat