Juuse Sarokselle hurjaa suitsutusta NHL:ssä – valmentajalta paljonpuhuva huomio suomalaisen asenteesta

Nashville Predatorsin ykkösvahti sisuuntui edellisen pelin penkityksestä huippuvireeseen. Valmentajalta heltisi vuolaat kehut.

Nashville Predatorsin hyökkääjien Filip Forsbergin ja Jakov Treninin maalit riittivät sunnuntaina voittopisteisiin, kun maalivahti Juuse Saros esti 34 Buffalo Sabresin maalintekoyritystä. 

Saros palkittiin ottelun parhaana pelaajana, ja hän sai 2–1-voitosta vuolaat kehut päävalmentaja Andrew Brunettelta. Brunetten paljastus Saroksen harjoitusasenteesta alleviivaa suomalaisen loistavaa asennetta.

– Saros on taistelija ja raju kilpailija. Hän taistelee jokaisesta laukauksesta myös harjoituksissa, Brunette kehui suomalaisvahdin asennetta NHL:n nettisivuilla.

– Tänään hän oli todella terävä ja sen näki heti ottelun ensi hetkistä. Hän on myös viimeisen päälle joukkuepelaaja.

Ruotsalaishyökkääjä Forsberg koki edellisessä ottelussa vaihtoon kutsutun Saroksen panoksen yhtä merkittäväksi.

– Juuse oli putkien välissä aivan mahtava, Forsberg vahvisti.

Predators hallitsi vieraspeliä ensimmäisessä ja toisessa erässä, kunnes Victor Olofsson teki rangaistuslaukauksesta kotijoukkueen kavennusmaalin. Sen jälkeen ote siirtyi Sabresille, mutta Saros pelasti torjunnoillaan pisteet Predatorsille.

Myös Luukkonen sai tunnustusta

Myös Ukko-Pekka Luukkonen onnistui hyvin Sabresin maalilla. Hänelle merkittiin ottelusta 27 torjuntaa.

– Meillä oli ottelun alkupuolella paikkoja useampaankin maaliin, mutta on tunnustettava, että myös vastustajan maalivahti Luukkonen pelasi hyvin, kauden 13. maalinsa viimeistellyt Forsberg kertasi pelin vaiheita.

Juuse Saros joutui venymään useisiin huipputorjuntoihin ottelun loppupuolella. Niistä näyttävin oli venytys Sabresin keskushyökkääjän Dylan Cozensin kiepautuksen eteen ennen päätöserän puoliväliä.

Cozens oli tilanteessa täysin vapaana Predatorsin maalilla, muttei saanut survottua kiekkoa Saroksen ohi.

Voitto katkaisi Predatorsin perättäiset tappiot kahteen. Sabresille tappio oli kolmas peräkkäin.

Lue myös:

    Uusimmat