Aku Hirviniemen hurja työtahti pysähtyi, kun lääkäri passitti näyttelijän sairauslomalle. Hirviniemi kertaa uupumiseen johtaneita tapahtumia Kirkko ja kaupunki -lehden haastattelussa.
Videolla Aku Hirviniemi kertoo Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksista.
Suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemi sairastui työuupumukseen pari vuotta sitten. Sairastumista edelsi pari erittäin vauhdikasta vuotta suomalaisen viihteen huipulla. Oli Putous sketsihahmoineen, teatterityöt, Tuntemattoman sotilaan kuvaukset ja lukemattomia muita projekteja.
Julkisuus imarteli nuorta näyttelijää, mutta näytti nopeasti myös nurjan puolensa.
– Nautin huomiosta. Mutta julkisuus on hallitsematonta, eikä se kohtelekaan niillä säännöillä, joilla itse haluaisi. Miksi jotkut kirjoittavat minusta jotakin, vaikka eivät tiedä asioista yhtään mitään? Pahimmillaan siitä tulee henkisesti raiskattu olo. Sitten huomaa kimpaantuvansa kuin pikkulapsi, Hirviniemi kertoo Kirkko ja kaupunki -lehden haastattelussa.
Hirviniemi myöntää, että hurja menestys nousi hattuun. Hän kuvailee itseään haastattelussa ylimieliseksi ja itsekeskeiseksi öykkäriksi. Heräämisen paikka tuli, kun uupumus ja ero pitkäaikaisesta aviopuolisosta pakottivat hidastamaan tahtia.
– Aikaisemmin ajattelin, että menestys on parasta, mitä minulle on tapahtunut. Pari vuotta sitten, kun sairastuin ja tuli ero, maailma mureni. Jälkikäteen olen ajatellut, että menestys oli pahinta, mitä minulle on tapahtunut. Silloin minulla nousi kusi päähän, ja minähän olin aivan… Voi vain kuvitella, minkälainen on nuorimies, jolla ei ole mitään rajoja ja maailma on auki, mies puuskahtaa.
Jälkikäteen tarkasteltuna alamäki toi Hirviniemen elämään paljon hyviä asioita. Vaikka itsesääli ja -syytökset olivat ottaa vallan, mies kertoo kohdanneensa anteeksiantoa ja armoa.
– Se, että maailmani romahti, on parasta, mitä minulle on tapahtunut. Sen kautta olen vasta löytänyt sen, miten elämää ehkä pitää elää, katsella ja käsitellä. Kyllähän minä edelleen olen aika vallaton, mutta olen oppinut, että sitä, mitä minä annan muille, saan takaisin.
Lähde: Kirkko ja kaupunki