Kaikkonen MTV:lle: Keskusta välikysymykseen vientivetoisesta palkkamallista – "Naisvaltaiset alat vaarassa joutua ikuiseen palkkakuoppaan"

Oppositiopuolue keskusta lähtee mukaan SDP:n välikysymykseen vientivetoisesta palkkamallista.

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoi asiasta MTV:n Uutisextra-ohjelmassa. Kaikkosen mukaan naisvaltaiset alat ovat vaarassa joutua ikuiseen palkkakuoppaan.

– Mielestäni on tärkeää, että tästä eduskunta käy perusteellisen keskustelun ja katsotaan, että löytyykö hallituksen linjalle luottamusta eduskunnasta. Me olemme kyllä tässä mukana, sanoo Kaikkonen MTV Uutisten haastattelussa.

Käytännössä hallituksen lakiesityksellä pyritään välttämään tilanteita, joissa esimerkiksi kunta-ala saisi sovittelussa vientialoja isommat palkankorotukset.

Esityksen muotoilu kuuluu, että "valtakunnansovittelijan olisi kansantalouden kokonaisedun turvaamiseksi meneteltävä sovittelutoimessaan siten, että palkanmuodostus toimii mahdollisimman hyvin eikä työmarkkinoiden toimivuutta vaaranneta". Esityksen valmistelija, työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Nico Steiner on sanonut, että palkankorotusten yleisen linjan ylittäminen saattaa hyvin helposti aiheuttaa markkinahäiriöitä.

SDP:n välikysymykseen on ennen keskustaa kertonut lähtevänsä mukaan vasemmistoliitto. Vihreät harkitsee asiaa.

MTV:n Uutisextra MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19:10.
 

Lue myös:

    Uusimmat