Kaksi entistä FBI:n agenttia kritisoi turvatoimia Trumpin kampanjapaikalla – "Olen järkyttynyt siitä, ettei katolla ollut ketään"

Eläkkeellä olevat agentit ovat yllättyneitä siitä, ettei kattoa ollut vartioitu.

Kaksi entistä FBI:n agenttia arvostelee entisen presidentin Donald Trumpin Pennsylvanian kampanjatilaisuuden turvatoimia, kertoo uutiskanava CNN.

Mediatietojen mukaan Trumpia ammuttiin talon katolta lähellä tapahtumapaikkaa. 

OMA Trump amupuminen 14072024
Viranomaisten mukaan rakennuksen katto sijaitsee aivan tapahtumapaikan ulkopuolella. 

Salaisen palvelun mukaan kampanjatilaisuudessa ammuttiin useita laukauksia lavaa kohti korkealta paikalta tapahtumapaikan ulkopuolelta. Kaksi eläkkeellä olevaa Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n entistä agenttia kertoo olevansa yllättyneitä siitä, ettei kattoa ollut vartioitu. 

Entisen erikoisagentin ja tarkka-ampujan Steve Mooren mukaan se on ollut virhe tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa. Moore sanoo odottavansa tämän jälkeen rajuja muutoksia turvallisuusmenettelyihin.

Eläkkeellä oleva FBI:n kenttäagentti Bobby Chacon kutsui kattoa "täydelliseksi näköalapaikaksi".

– Tuo rakennus on lähin rakennus, josta on selkeä näköyhteys lavalle. Olen järkyttynyt siitä, ettei katolla ollut ketään, Chacon sanoi CNN:lle.

CNN:n mukaan ampumapaikka oli noin 120–150 metrin päässä Trumpista. Televisiokanava ABC:n mukaan epäilty ampuja oli ampunut rakennuksen katolta noin 180–280 metrin etäisyydeltä lavasta, jolla Trump puhui.

Ampumista tutkitaan salamurhan yrityksenä

Yhdysvaltain entistä presidenttiä Donald Trumpia ammuttiin kampanjatilaisuudessa Pennsylvaniassa lauantaina illalla paikallista aikaa. Trumpin oikea korva haavoittui välikohtauksessa, mutta hänen on kerrottu olevan kunnossa. Trump evakuoitiin tilaisuudesta sen jälkeen kun paikalla kuultiin laukauksia.

Yhdysvaltalaismedian mukaan salainen palvelu surmasi epäillyn ampujan.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on kertonut tutkivansa ampumista salamurhan yrityksenä. FBI on tunnistanut epäillyn ampujan. Hän oli 20-vuotias mies Pennsylvanian Bethel Parkista.

Yhdysvaltain kansallinen ilmailuviranomainen FAA kertoo rajoittavansa väliaikaisesti lentoja Bethel Parkin yllä. Virasto kertoo sivuillaan syyksi "erityiset turvallisuussyyt". Uutiskanava CNN ei tavoittanut virastoa kommentoimaan rajoitusten syytä tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat