Trumpin salamurhayritys: Ex-presidentti evakuoitiin korva veressä lavalta – epäilty ampuja kuollut

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on evakuoitu kampanjatilaisuudesta Butlerissa Pennsylvanian osavaltiossa laukausten jälkeen. Trumpin kerrotaan olevan kunnossa. Epäilty ampuja on kuollut.

Uutiskanava MSNBC:n viestipalvelu X:ssä julkaisemalla videolla näkyy, kuinka Trump kävelee lavalta turvamiesten avustamana. Trumpin korva näyttää olevan veressä.

Lavalta poistuva entinen presidentti huusi yleisölle ja nosti nyrkkiään ilmaan.

Trumpin edustaja Steven Cheng sanoo entisen presidentin olevan kunnossa. Entinen presidentti on hänen mukaansa lääkintähenkilöstön tarkastettavana.

– Hän on kunnossa, ja hänet tarkastetaan paikallisessa hoitolaitoksessa. Lisää yksityiskohtia seuraa myöhemmin, Cheung sanoi lausunnossaan uutiskanava CNN:n mukaan.

Myös Yhdysvaltain salaisen palvelun mukaan Trump on turvassa.

– Salainen palvelu on toteuttanut suojelutoimenpiteitä ja entinen presidentti on turvassa. Tämä on nyt aktiivinen salaisen palvelun tutkimus ja lisätietoja julkaistaan, kun niitä on saatavilla, viestintäpäällikkö Anthony Guglielmi sanoi.

Ampuja kuollut, tutkitaan salamurhayrityksenä

Useat viranomaislähteet ovat vahvistaneet uutiskanava CNN:lle, että epäilty ampuja on kuollut. Lisäksi yksi tilaisuuteen osallistunut ihminen on kuollut, kertoo Butlerin piirisyyttäjä Richard A GoldingerGuardianin mukaan.

Paikalla tilaisuudessa ollut Trumpin kannattaja, Ron Moose, kertoi kuulleensa noin neljä laukausta. 

– Näin väkijoukon kaatuvan maahan ja sitten Trumpinkin kumartuvan nopeasti. Sitten salainen palvelu hyppäsi ja suojasi häntä.

BBC kertoo artikkelissaan miehestä, joka kuvaili itseään silminnäkijäksi ja kertoi nähneensä kiväärillä aseistautuneen miehen ryömivän katon päälle lähellä lavaa. BBC:n mukaan silminnäkijänn ja hänen seurassaan olevien ihmisten alkaneen osoittaa miestä yrittäen hälyttää turvamiehiä.

Ampumista kampanjatilaisuudessa tutkitaan Trumpin salamurhayrityksenä, kertovat viranomaislähteet yhdysvaltalaismedioiden mukaan. 

 – Olen kiitollinen että Trump on turvassa, tällaiselle väkivallalle ei ole sijaa Amerikassa, sanoi presidentti Joe Biden pian tapahtuman jälkeen antamassaan lausunnossa..

Välikohtaus tapahtui yhden jälkeen sunnuntaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Katso video tilanteesta alta.

Juttua päivitetty klo 07.57 silminnäkijän kommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat