Kalle Rovanperä vastasi suoraan isoon kysymykseen – "Ollut aika erilaista"

Kalle Rovanperä palaa takaisin Latvian sorateille – "En usko, että minulla on etulyöntiasemaa" 2:19
Kalle Rovanperä palaa takaisin Latvian sorateille – "En usko, että minulla on etulyöntiasemaa".

Kalle Rovanperä on voinut ottaa rallivelvollisuuksien kanssa hieman rennommin tänä vuonna.

Rovanperä ajoi vuoden avauspuolikkaan aikana neljä MM-rallia eli hän jätti kolme kisaviikonloppua väliin. Suomalaistähden loma tosi päättyi ennen aikojaan, kun hänen piti lähteä kesäkuun lopulla pikaisesti Puolaan paikkaamaan Sebastien Ogieria, joka oli joutunut onnettomuuteen rallin nuotituksessa.

Loman katkeamisesta huolimatta Rovanperä on pystynyt latailemaan akkujaan, kuten hänellä oli suunnitelmana.

– Onhan tämä ollut aika erilaista. Olen päässyt tekemään muita juttuja, jotka ovat itselle mielenkiintoisia, Rovanperä sanoi MTV Urheilulle.

- Sieltä on tullut se isoin hyöty vajaasta kaudesta. Suunnitelmana olikin, että pystyn tekemään enemmän omia juttuja.

Toyota ilmoitti viime kauden jälkeen, että Rovanperä ajaa osan kaudesta vuonna 2024, mutta kaudella 2025 suomalainen palaa jälleen täysiaikaiseksi kuljettajaksi rallin MM-sarjaan. MTV Urheilu kysyi Rovanperältä, vieläkö hänellä on sama suunnitelma eli ensi vuonna hän olisi jälleen taistelemassa henkilökohtaisesta mestaruudesta.

– Kyllä, kuului kaksinkertaisen maailmanmestarin ytimekäs vastaus.

Tänä vuonna Rovanperä on tehnyt uuden aluevaltauksen, sillä hän on kilpaillut myös rata-autoilun parissa. Rovanperä on näyttänyt taitonsa, sillä hän otti hiljattain ensimmäisen osakilpailuvoittonsa Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa.

Reilu viikko sitten ajetulta Imolan kisaviikonlopulta Rovanperä keräsi voiton lisäksi myös yhden kakkossijan.

– Se oli makea viikonloppu. Jo se oli ihan hyvä suoritus, että sain aika-ajoista paalupaikan kumpaankin kisaan. Lauantaina emme saaneet auton säätöjä ja renkaita sille alueelle, mihin olisi pitänyt saada. Vauhti ei riittänyt, mutta tiimi teki todella hyvää työtä sunnuntaille, ja saimme parannettua autoa.

– Mietimme yhdessä pieniä säätömuutoksia, ja sitten vauhti olikin tosi hyvällä tasolla. Tykkäsin sunnuntain kisasta paljon. Kun minulle tuli vielä aikasakko, niin sai ajaa ihan täysiä kilpaa kaikki 35 minuuttia, jotta sain eron kasvatettua, Rovanperä kertasi.

Rovanperä kilpailee seuraavan kerran tulevana viikonloppuna Latvian MM-rallissa. Porsche Cupissa hän ajaa seuraavaksi Itävallassa syyskuun puolivälissä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat