Esapekka Lapilta armoton arvio tulevaisuudestaan

Esapekka Lappi rysäyttää rajusti puuhun: "Se on siinä!" 3:28
Esapekka Lappi rysäytti Suomen MM-rallissa rajusti puuhun: "Se on siinä!"

Toista ja mahdollisesti vimieistä kauttaan Hyundailla ajavan Esapekka Lapin ura rallin MM-sarjassa uhkaa tulla tiensä päähän, kun kausi 2024 lähestyy loppuaan.

Lappi on ajanut tällä kaudella neljä osakilpailua yhdeksästä, ja tulokset ovat jättäneet kovasti toivomisen varaa ennätyksellisen pitkän odotuksen jälkeen helmikuussa Ruotsissa tulleesta uran toisesta MM-rallivoitosta huolimatta.

Kaikki muut kisat ovat jääneet jossain kohtaa kesken.

Kauden mittaan Lappi on tuonut tallilleen 38 pistettä, joka on toki Hyundain kolmoskuljettajista suurin potti – myös silloin, kun sen suhteuttaa ajettujen kisojen lukumäärään – mutta talli takuuvarmasti olisi odottanut suomalaistähdeltään enemmän.

Niin kuin toki Lappikin itseltään.

– Ei ole varmasti mikään vahvin tilanne siinä mielessä, että on heikkoja tuloksia alla nyt, Lappi kuvaili MTV Urheilulle asemaansa ensi kauden tallipaikkoja ajatellen Suomen MM-rallin päätteeksi.

– En osaa sanoa, missä mennään, mutta ei kyllä stressaa hirveästi. Oli niin tai näin, niin ihan varmasti on asiat hyvin ensi vuonna.

Tällä Lappi viittaa siihen, että hän halusi ajaa tänä vuonna vain puolikkaan kauden voidakseen viettää enemmän aikaa perheensä kanssa, ja jos tallipaikka menisi ensi kaudeksi alta, aikaa perheen kanssa jäisi entistäkin enemmän.

Heinäkuussa Lappi jopa tokaisi, ettei lähtisi enää ajamaan täyttä sarjaa, "vaikka siitä maksettaisiin 50 miljoonaa".

Hyundai-pomo Cyril Abiteboul on kuitenkin vihjannut, että talli saattaa muuttaa kuljettajakäytäntöään ensi kaudeksi niin, että kaikissa kolmessa autossa ajaa täyden kauden kuljettaja. Huhuissa tälle paikalle ollaan viemässä M-Sportilla upeaa kautta ajavaa Adrien Fourmaux'ta.

– Voin kysyä neljättä autoa, Lappi murjaisi tähän liittyen Dirtfish-sivustolle.

Vakavammin Lappi myönsi, että elokuun alussa ajettu Suomen MM-ralli "saattoi olla" hänen viimeinen kotikisansa pääluokan autolla.

Dirtfishin mukaan Lappi nähtäneen tällä kaudella tositoimissa vielä syyskuun lopulla Chilessä ja se saattaa olla jopa hänen uransa viimeinen MM-ralli – ainakin Hyundain Rally1-auton ratissa.

– Osa minusta tuntee niin, kyllä.

– Minulla on intohimoa tätä lajia kohtaan, mutta osa minusta ei stressaa asiasta lainkaan.

Hyundai-kuljettajien keräämät tallipisteet kaudella 2024:

kuljettaja:pistettä:kisoja:pistettä per kisa:
Thierry Neuville178919,8
Ott Tänak147916,3
Esapekka Lappi3849,5
Andreas Mikkelsen1936,3
Dani Sordo1326,5

Esapekka Lapin autossa alkoi kiroilu Kalle Rovanperän ulosajovideosta 3:16
Esapekka Lapin autossa alkoi kiroilu Kalle Rovanperän ulosajovideosta

Lue myös:

    Uusimmat