Kansalaisjärjestöt: Venezuelan levottomuuksissa kuollut ainakin 24 ihmistä

Venezuelassa ainakin 24 ihmistä on kuollut reilun viikon kestäneissä levottomuuksissa, kun ihmiset ovat vastustaneet presidentti Nicolas Maduron väitettyä vaalivoittoa. 

Asiasta kertoivat tiistaina tahoillaan venezuelalainen kansalaisjärjestö Provea viestipalvelu X:ssä ja yhdysvaltalainen Human Rights Watch.

Mielenosoituksia on järjestetty useana päivänä ympäri maata. Maan turvallisuusjoukkoja on syytetty mielenosoitusten tukahduttamisesta.

Vaalivoitto kiistetty laajalti

Maduron väitetty vaalivoitto on kiistetty laajalti niin Venezuelassa kuin sen ulkopuolellakin. Useat Etelä- ja Väli-Amerikan maat sekä Yhdysvallat ovat tunnustaneet opposition ehdokkaan Edmundo Gonzalezin vaalien todelliseksi voittajaksi.

Lukuisat tahot ovat vaatineet venezuelalaisviranomaisia julkistamaan presidentinvaalien äänestystiedot.

Julkistamisen sijaan kansallinen vaalilautakunta (CNE) sanoi maanantaina toimittaneensa yksityiskohtaiset äänestystiedot maan korkeimmalle oikeudelle, jotta se voisi vahvistaa Maduron vaalivoiton. CNE:tä pidetään Madurolle uskollisena.

Oppositio on julkaissut verkossa äänestystietoja, jotka kattavat yli 80 prosenttia annetuista äänistä. Sivuston tietojen perusteella opposition Gonzalez olisi vaalien selvä voittaja.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat