Kape pääsee pohtimaan, miten perheen erilaiset ruokavaliot sovitetaan yhteen.
Kari Aihinen vierailee Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannessa jaksossa turkulaisen perheen luona, missä ongelmia tuottaa perheenjäsenten erilaiset ruokavaliot.
Maapallon tulevaisuudesta huolestunut Astrid alkoi kasvissyöjäksi 10-vuotiaana ja vanhemmat Veera ja Antton tukivat tyttärensä päätöstä seuraamalla perässä.
Perhe haluaisikin syödä pääsääntöisesti pelkästään eettistä ja ekologista ruokaa.
Perheen nuoremmille pojille maistuisi kuitenkin liha, eikä vanhempien kokkaamat kasvisruoat meinaa oikein maistua.
Perhe kaipaisikin Kapelta apua juuri siihen, miten ruokapöytään saataisiin kaikille maistuva annos.
Lue myös: Opiskelijakämppikset Jussi ja Joona jemmaavat jääkaapissaan ällöttäviä yllätyksiä – Kari Aihiselta viiltävä kuittaus etovalle näylle
Nirsoilevat lapset tekevät ruokahetkistä haastavia
Perheen tytär ja isä ovat tehotuotantoa vastaan, mutta pöydässä saattaa olla riistaa ja kalaa. Äitikin söisi mieluusti kasvisruokaa, mutta perheen pojille kypsennetyt kasvikset eivät ole maistuneet.
– Meidän perheen ruokailut on nykyään aika haastavia, ei niinkään miellyttäviä, äiti Veera kertoo.
Kapen saapuessa vierailulle Veera on valmistanut perheelle kasvislasagnea.
– Riittääkö tästä nyt kuudelle hengelle? Kape hämmästelee ruoan määrää.
– Riittää. Siitä luultavasti riittäisi moneksikin päiväksi, kun ei kukaan sitä juurikaan syö, Veera toteaa.
Kape tiedustelee, mitä sitten tehdään, kun kasvislasagne ei maistu.
– Sitten on nälkä, Veera toteaa.
– Ai täällä on sellainen kuri? Old school -meininki! Kape innostuu.
Kape lupaa laittaa kaikki kokkitaitonsa peliin, jotta kasvisruoasta tulisi koko perheelle maistuvaa. Saadaanko nirsoilu kuriin ja inspiraatio takaisin perheen keittiöön?