Karmea tälli! ME-mies vietiin stadionilta paareilla – marokkolaistähti sivusi lentävän suomalaisen historiallista olympiatemppua

3000 metrin esteiden maailmanennätyksen viime kesänä juossut Etiopian Lamecha Girma jäi taas kerran ilman suurvoittoa, kun hän kaatui Pariisin olympiafinaalin viimeisillä sadoilla metreillä.

Girma, 23, lähti finaaliin kauden kovimmalla tilastonoteerauksella, ja kaikki näytti hänen kannaltaan hyvältä viimeisellä kierroksella takasuoran esteelle tultaessa. Kärjessä olleen Yhdysvaltain Kenneth Rooksin selkä lähestyi kirivaihteen mentyä silmään, mutta niin lähestyi myös kisan kolmanneksi viimeinen este.

Girma epäonnistui sen ylityksessä pahasti, ja mätkähti kovasta vauhdista voimalla selälleen radan pintaan. Hänet vietiin hetkeä myöhemmin paareilla ulos stadionilta.

Kaatumisen myötä Girma menetti mahdollisuudet olympiavoittoon. Hänen palkintokaapistaan löytyy olympiahopeaa Tokiosta 2021 sekä MM-hopeat vuosilta 2019, 2022 ja 2023. Suurvoitto siis puuttuu edelleen.

Kisan vei nimiinsä Marokon Soufiane El Bakkali, jonka saldo neljältä viime vuodelta hakee vertaistaan. 28-vuotias juoksija on nyt paitsi kaksinkertainen maailmanmestari myös kaksinkertainen olympiavoittaja.

Pariisissa El Bakkalista tuli 88 vuoteen ensimmäinen 3000 metrin esteiden olympiavoittoa menestyksekkäästi puolustanut urheilija. Ensimmäinen ja tähän asti ainoa kyseisessä tempussa onnistunut oli Suomen Volmari Iso-Hollo, joka voitti estejuoksun olympiakultaa 1932 Los Angelesissa ja 1936 Berliinissä.

Lue myös:

    Uusimmat