Rapsakkaa pekonia saa valmistettua myös mikrossa - ja ilman ylimääräistä sotkua.
Haluaisitko muutaman viipaleen rapeaa pekonia aamiaisleivällesi? Jos haluat säästää aikaa ja välttyä ikäviltä rasvatahroilta, voit valmistaa pekonin pikaisesti mikrossa!
Näin teet mikropekonia
Mikropekonin valmistamiseen tarvitset mikronkestävän astian. Levitä astian pohjalle ainakin neljä palaa talouspaperia, joka imee itseensä ylimääräisen rasvan. Laita pekoniviipaleet papereiden päälle ja peitä siivut vielä muutamalla palalla paperia.
Kypsennä pekonisiivuja mikrossa täydellä teholla minuutin ajan ja tarkista kypsyys. Tarvittaessa voit kypsentää pekonia vielä 30 sekuntia lisää. Pekoni kypsyy vielä hieman mikrosta pois ottamisen jälkeen.
Siirrä mikrossa paistetut pekonit lautaselle, jotta ne eivät tartu kiinni talouspaperiin.
Täydellistä pekonia uunissa ja vesihauteessa
Ammattilaiskokkien mukaan kaikista parhaimman makuista pekonia saa uunissa valmistamalla Saat aamiaisleivällesi täydellisen rapeaa pekonia, kun laitat ne paistumaan sahalaitaiseksi taitellun alumiinifolion päälle uunipellille, 200 asteiseen uuniin. Katso videolta tarkka tekniikka:
Upotettavan Youtube-videon id
Pekonista saa vallan rapeaa myös vesihauteessa. Näin vesihauteessa kypsentäminen toimii:
Upotettavan Youtube-videon id
Yhdysvaltain Bostonissa sijaitsevassa jättimäisessä America's Test Kitchen -testikeittiössä kokit pääsevät kokeilemaan täydellisiä ruoanlaittotekniikoita. Yhtä reseptiä saatetaan kokeilla jopa yli 70 kertaa, jotta ruoasta tulisi mahdollisimman täydellistä.
(MTV LIFESTYLE)