Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hullun hyvä pekonikikka, jota et taatusti ole vielä kokeillut – mutta sinun pitäisi!

Pekoni ja mies
Shutterstock
Julkaistu 19.01.2019 08:58

Solveig Wallenius

solveig.wallenius@mtv.fi

Miljonäärin pekoni on helppo valmistaa ja maistuu taivaalliselle. Tätä pekonikikkaa et ole vielä kokeillut!

Olemme kertoneet monista pekoniherkuista, kuten uunipekonista. Jos rakastat pekonia, tässä jälleen yksi uutuus, jota sinun on ehdottomasti kokeiltava. 

San Franciscolainen ravintola Sweet Maple vie pekonin valmistamisen aivan uudelle tasolle, kertoo The Kitchn -sivusto. 

Tässä reseptissä paksut pekonit saavat kypsyä uunissa jopa tunteja, jolloin niistä tulee herkullisen pureskeltavia. Jopa rapean pekonin ihailijat ovat rakastuneet tähän hitaasti syötävään herkkuun.

Helppo tehdä etukäteen

Tämä on helppo valmistaa etukäteen ja säästää vaivaa, kun paistorasvaa ei tarvitse pestä pois. Amerikkalainen pekoni leikataan aina paksuiksi viipaleiksi ja saa suomalaisen pekonipaketin kalpenemaan. Toisaalta tämä resepti sopii yhtä hyvin ohuelle pekonille. Paistoaikaa voi tällöin hieman lyhentää.

Karamellisoitu pekoniviipale säilyy jääkaapissa noin neljä päivää ja pakastimessa kuukauden. Lämmitä pekonit 15–20 sekuntia mikrossa ennen tarjoilua.

Kokeile myös: Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakas

 pekoni ja aamupala

Miljonäärin pekoni vie kielen mennessään.

Miljonäärin pekoni 

Ainekset

0,6 dl fariinisokeria
½ tl mustapippuria
¼ tl cayennepippuria
¼ tl inkiväärijauhetta
10 paksua pekoniviipaletta

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Lisää fariinisokeri ja mausteet kulhoon ja sekoita.

Lisää pekonit mausteseokseen ja kieputtele niitä, kunnes pekoniviipaleiden pinta on kokonaan peittynyt.

Levitä pekonit foliolla vuorattuun vuokaan ja aseta vuoka uunin keskitasolle ritilän päälle.

Tämä on myös hauska niksi, jolla pääsee eroon siitä rasvan jynssäämisestä joka aina seuraa pekoniateriaa.

Paista ensin 15 minuuttia ja käännä viipaleet. Jatka sitten paistoa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pekonit ovat saaneet kauniin värin ja ovat karamellisoituneet.

Anna vuoan seistä hetki ennen tarjoilua.

Lähde: The Kitchn

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni