Musiikkipalvelu Spotify on päivittänyt tietosuojakäytäntöään pari päivää sitten.
Tietosuojakäytännössä kuvataan Spotifyn keräämiä tietoja sekä sitä, mitä niillä tehdään.
Tekstiä selaillessa paljastuu nopeasti, että palvelua käyttävästä henkilöstä kerätään melkoinen määrä tietoa. Ohessa muutamia kohtia:
Käyttäjästä kerätään ja käytetään GPS-sijaintitietoja ja muita tietoja. Sijaintitietojen lisäksi palvelu saattaa myös kerätä liikkeen- ja suunnantunnistusta koskevia tietoja, kuten kuinka nopeasti liikut – juoksetko, käveletkö vai oletko kulkuneuvossa.
Käyttäjä myös suostuu, että tietoja siirretään asuinmaan ulkopuolelle.
Jos käyttäjä kirjautuu palveluun vaikkapa Facebookin kautta, niin Spotify saattaa kerätä nimen lisäksi käyttäjän profiilikuvan, maan, kotikaupungin, sähköpostiosoitteen, syntymäpäivän, sukupuolen, ystävien nimet ja profiilikuvat sekä verkostot. Palvelu kerää myös tietoja käyttäjän tykkäyksistä ja some-julkaisuista.
Spotify kerää myös käyttäjien teknisiä tietoja joihin saattavat kuulua URL-tiedot, evästetiedot, käyttäjän IP-osoite, Spotify-palvelun käyttöön käytetyt laitetyypit, yksilöllinen laitetunnus, laitteen ominaisuudet, verkkoyhteyden tyyppi ja palveluntarjoaja, verkon ja laitteen suorituskyky, selaintyyppi, kieli, tiedot digitaalisten oikeuksien hallintaan ja käyttöjärjestelmä.
Eikä homma lopu tähän: Käyttäjän luvalla Spotify saattaa kerätä myös mobiililaitteeseen tallennettuja tietoja, kuten sisältöä, valokuvia tai mediatiedostoja.
Saatuja tietoja voidaan käyttää vaikkapa markkinointi- ja mainontatarkoituksiin.
Voit lukea Spotifyn koko tietosuojakäytännön täältä.
Spotifyn muuttuneista tietosuojakäytännöistä kertoi Suomessa ensin Digitoday.
Lisäys juttuun 21.8. kello 20:02: Lue myös Spotifyn johtajan Daniel Ekin kirjoitus, jossa hän selventää palvelun uusia tietoturvakäytäntöjä.