Kauppakeskus Valkeassa puukotettu 12-vuotias kertoi hyökkäyksestä poliisille: "Mä kuolen"

Kauppakeskus Valkeassa puukotuksen uhriksi joutunut 12-poika oli viettänyt päivää yhdessä kahden kaverinsa kanssa ennen hyökkäystä. 

Poika kertoi poliisikuulustelussa miten oli viettänyt päiväänsä ennen kauppakeskuksessa tapahtunutta iskua. Poika oli saapunut linja-autolla Oulun keskustaan, jossa hän oli tavannut kaverinsa. 

Kolmikko oli käynyt hampurilaisilla kauppakeskus Valkean Burger Kingissä ja menneet sieltä Pekurin kirjastoon. Pekurista lapset olivat palanneet takaisin Valkeaan.

Myöhemmin lapsi kertoi poliisikuulustelussa, mitä muistaa puukotuksesta.

– Mä en niinku sitä ees tienny, mut kyl se tuntu puukolta. Ni, ja siis se vartija, ku se huus jotakin, että puukko, varokaa, tolla on puukko, ja sitte mä siitä sain tietä, siinä vaiheessa.

Kuulusteluissa poika kertoi, että ensimmäinen puukkoisku osui takaraivoon. Pojan mukaan hän menetti iskussa tasapainonsa, ja hän meni maahan polvilleen. Hetkeä myöhemmin paikalle tuli vartija, joka käski pojan mennä makaamaan mahalleen lattialle.

Poika kertoi miehen hyökänneen hänen kimppuunsa juoksemalla takaapäin. Tilanne oli nopea, eikä hän ehtinyt reagoida siihen mitenkään. 

– Mä en ees tiiä, miten se tuli, kun mä kattoin eteenpääin. 

Poliisille poika kertoi, ettei tiedä, kuinka monta kertaa häntä lyötiin, mutta kertoo niiden tuntuneen pahalta. Poika kertoo tunteneensa kipua.

Kuulusteluja tekevä poliisi myös kysyy pojalta, mitä tämä ajatteli siinä tilanteessa. 

– No että mä kuolen tai jotai, poika vastasi. 

Poika kertoi myös, että ennen hyökkäystä ei ollut mitään suunsoittoa, eikä hän ollut tavannut tai nähnyt hänen kimppuunsa hyökännyttä miestä aiemmin. 

Tapahtuneen jälkeen poika kertoi nähneensä öisin painajaisia. 

12-vuotias poika joutui äärioikeistotaustaisen Juhani Sebastian Lämsän hyökkäyksen kohteeksi kauppakeskus Valkeassa Oulussa 13. kesäkuuta. 

Syyttäjä vaatii Lämsälle rangaistusta kahdesta murhan yrityksestä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta.

Oulun käräjäoikeus käsittelee syytteitä tänään. MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Lue myös:

    Uusimmat