Kehonrakennusmestari antaa kullanarvoisen menestysvinkin – se irtoaa äärisyvällä rintaäänellä

Kehonrakennuslegenda Raymond Sansoucy tietää, mistä puhuu, kun hän puhuu kuntosaliharjoittelusta ja menestyksestä. Ja nyt 68-vuotias kanadalainen on puhunut.

Jo 17-vuotiaana ensimmäistä kertaa kehonrakennuskilpailun voittoa Montrealissa Sansoucylla on treenikokemusta 60 vuoden ajalta. Oppia monia mestaruuksia urallaan saavuttaneelle miehelle on kertynyt yllin kyllin.

Mr. Canadaksikin kehonrakennusurallaan kruunattu Sansoucy oli aikanaan tyytymätön monien kuntosalilaitteiden rajoitettuun liikerataan, ja kun ystävä opetti hänet hitsaamaan, Sansoucy alkoi rakentaa omia laitteita.

Renaissance Periodization -fitnesskanavalla hiljattain puhunut, täysien liikeratojen merkitystä korostava Sansoucy on pitänyt sittemminkin treenihoksottimensa terävinä. Kanadalaiskonkarin arvokkaan päätelmän voisi kiteyttää sanoihin maltti on valttia.

Sansoucy kertoo pitävänsä treeninsä nykyään lyhyinä – maksimissaan 45 minuutissa. Päätös vahvistui, kun Sansoucy huomasi seitsemänkymppisillä treenikavereillaan, miten ylitreenaaminen lisää loukkaantumisriskiä.

– Sinun ei tarvitse viettää kahta tuntia kuntosalilla. Tunnet kyllä hyvän treenin, yhä teräksisen lihaksikkaassa kunnossa oleva Sansoucy sanoo.

Sinnikkyys

Malttiteemaan limittyy myös Sansoucyn vinkki siitä, ettei tuloksia yritettäisi ahnehtia liian nopeasti. Moni tähän kuitenkin Sansoucynkin havaintojen perusteella sortuu.

Kehoa ei rakenneta viikossa tai kuukaudessa – suuret muutokset ottavat aikaa.

– Minulla kesti 10 vuotta voittaakseni Mr. Canadan. Se vie joskus aikaa. 

– Kyse on elämäntavasta. Minulla on paljon intohimon kohteita, mutta jos otan niistä vain yhden, se on treenaaminen.

Kilpailemisesta Sansoucy oli sen sijaan valmis luopumaan. Sansoucylle avautui ovi Mr. Universessa kilpailemiseen Mr. Canada -voittajana. Hänen unelmanaan oli olla Mr. Universe, mutta Sansoucy sanoo tajunneensa, että siihen olisi tarvittu "muutakin kuin treenaamista". Dopingaineita.

– Olin niistä peloissani. En ollut valmis tekemään sellaista. Niinpä lopetin, ja avasin salin.

Ura fitnessin parissa jatkui, ja Sansoucy perusti kukoistukseen nousseen Atlantis Fitness -brändin. 

Antaessaan tärkeimmän vinkkinsä menestykseen joko salilla, töissä tai elämässä ylipäätään, hän tiivistää viestinsä yhteen sanaan: sinnikkyys.

– Minulta vei neljä kertaa voittaakseni Mr. Canadan ja treenasin ehkä yhdeksästä kymmeneen kertaa viikossa. Halusin kuitenkin voittaa, joten minun piti kestää. Se on luultavasti avain menestykseeni. Sinnikkyys.

Näin nousee rauta! 39-vuotiaan Minna Pajulahden maastavetoennätys saa monet kalpenemaan 0:27
Katso myös: Minna Pajulahden maastavetotulos saa monet kalpenemaan.

Lue myös:

    Uusimmat