Keskustan kansanedustaja kävi Itäkeskuksessa ja pelkää nyt sharia-lain korvaavan demokratian Suomessa – näin kollegat reagoivat ulostuloon

Keskustan pappi-kansanedustaja Pekka Aittakumpu kertoi vierailleensa Helsingin Itäkeskuksessa. Se, mitä hän viestinsä perusteella koki, aiheutti melkoisen somemylläkän.

Sanotaan, että muu Suomi seuraa Helsinkiä ja tulee sen perässä. Jos tulevaisuuden näkee Itäkeskuksessa, meillä taitaa olla silloin kirkkojen sijaan minareetteja ja demokratian sijaan sharia-laki, Aittakumpu kirjoitti viestissään uutispalvelu X:ssä.

Aittakumpu on reilun vuorokauden aikana saanut viestiinsä lukuisia vastauksia, joista valtaosa kritisoi kansanedustajan ulostuloa. Moni toivoo hänen jo vaihtavan puoluetta keskustasta perussuomalaisiin. Tutkija Alan Salehzadehin mielestä viesti on "törkeää yleistämistä".

– Puhoksessa käy satoja minun kaltaisiani tasa-arvon ja integraation kannattajia. Kilpailetteko persujen kanssa pelottelussa ja mustamaalaamisessa.

Moni Aittakummun kansanedustajakollega tai politiikan taustavaikuttaja on lähestynyt viestillään Itä-Helsingin positiivisia puolia korostaen. Moni myös hämmästelee, ettei Itäkeskuksen liepeillä näy minareetteja, mutta sen sijaan useita luterilaisia kirkkoja.

Hienoa Pekka että olet käynyt meillä päin! Asun aivan Itiksen vieressä, laitahan ensi kerralla viestiä niin käydään kahvilla! Ps. Meillä Helsingissä ei tarvitse näyttää kalkkilaivan kapteenilta ollakseen suomalainen. Jatkoa varten: Tumma iho ei tarkoita sharia-lain kannatusta, SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma kirjoittaa.

Lähdehän joskus mukaan, kun menen Kontulan Mikaelinkirkkoon soittamaan urkuja! Tehdään sen jälkeen yhdessä kierros Kontulassa ja vaikka Myllypurossa. Siellä on ihan samanlaista ihmistä ja ihmiskohtaloa kuin Oulussa, Muhoksella tai Suomussalmella, SDP:n puoluehallituksen jäsen Dimitri Qvintus tuumaa.

– Olisit laitattanut viestiä niin lähtisin sun kaa kahville. Ensi kerralla, vastaa vasemmistoliiton ex-kansanedustaja Suldaan Said Ahmed.

Entisen demariministeri Timo Harakan mielestä "omien pelkojen paisuttelu yhteiskunnalliseksi apokalypsiksi ei ole kansanedustajan aseman arvoista."

– Mitä pelottavaa olet kokenut? Kenen kanssa olet keskustellut? Mihin tosiseikkoihin nojaat?, Harakka kysyy saamatta vastausta.

Aittakumpu: "Maahanmuuttopolitiikalla on seurauksensa"

Iltalehti kysyi Aittakummulta vastauksia väitteisiin. Hän kieltäytyi puhelinhaastattelusta, mutta vastasi sähköpostitse. Hän ihmettelee, että jos maahanmuuttopolitiikassa nostaa esiin tosiasioita, saa perusteetta rasistin leiman.

– Halusin tuoda julkaisullani esille sen tosiasian, että maahanmuuttopolitiikalla on seurauksensa. Islaminuskoisten määrä kasvaa Suomessa, ja muslimit eivät yleisesti ottaen halua rakentaa kirkkoja, vaan moskeijoita minareetteineen, Aittakumpu kirjoittaa Iltalehden mukaan.

Aittakumpu jätti kuitenkin vastaamatta, minkä perusteella hän uskoi sharia-lain korvaavan demokratian tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat