Pekka Aittakumpu loikkaa perussuomalaisiin

Perussuomalaisiin loikkaava Pekka Aittakumpu on toiminut kansanedustajana vuodesta 2019 lähtien.

Pappikansanedustaja Pekka Aittakumpu on loikkaamassa keskustasta perussussuomalaisiin.

Asiasta kertoivat perussuomalaiset X-viestipalvelussa. Viestissä kerrotaan, että Aittakumpu hakee perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenyyttä.

Aittakumpu: Tie keskustapuolueessa kuljettu loppuun

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immosen lähettämässä tiedotteessa Aittakumpu avaa päätöstään vaihtaa puoluetta.

Olen jo pidempään kokenut, että olen saanut enemmän vastakaikua ajatuksilleni perussuomalaisten keskuudessa, koskivat ne sitten Yleä, elokapinaa, sateenkaari-ideologiaa tai suomen kielen, kulttuurin ja ylipäänsä suomalaisen elämäntavan puolustamista, hän kirjoittaa.

Viestissään hän kiittää keskustaa ja ilmaisee toiveensa, että yhteistyö eduskuntaryhmän ja muiden toimijoiden kanssa jatkuu vastakin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä arvioi tiedotteessa, että puolueen kansanedustajat ottanevat Aittakummun vastaan avosylin vastaan, kun asiaa käsitellään ryhmäkokouksessa ensi torstaina.

Kohautti Itäkeskus-kirjoituksillaan 

Pappiskansanedustaja Aittakumpu aiheutti aiemmin tässä kuussa kohua lausunnoillaan viestipalvelu X:ssä. Hän kertoi vierailleensa Helsingin Itäkeskuksessa ja antoi ymmärtää, että jos muu maa jatkaa kehityksessä samaan suuntaan, on "kirkkojen tilalla minareetteja ja demokratian sijaan sharia-laki". 

Hän kertoi viestinsä taustalla olleen halu tuoda ilmi maahanmuuton ja islaminuskoisten määrän kasvun seurauksia. Lausunto herätti laajalti kritiikkiä.

Aiemmin Aittakumpu on muun muassa vaatinut ympäristöliike Elokapinan kieltämistä.

Oululainen Aittakumpu on ollut kansanedustaja vuodesta 2019 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat