Näin perussuomalaisiin loikannut Pekka Aittakumpu tylytti Purraa ja hallitusta vain vuosi sitten

Keskustasta perussuomalaisiin siirtyvä kansanedustaja Pekka Aittakumpu arvosteli vielä viime vuoden heinäkuussa puoluetta kovin sanoin.

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu arvosteli vielä heinäkuussa 2023 Suomenmaa-lehdessä nykyistä hallitusta ja erityisesti perussuomalaisia sekä puolueen ihmiskäsitystä. Suomenmaa-lehti on keskustan puoluelehti.

Aittakummun blogin kirjoitushetkellä käytiin kiivasta keskustelua perussuomalaisten rasismikohusta.

– Lisäksi Riikka Purra kirjoitti twitterissä, kun häneltä oli tiedusteltu hänen yhteyttään netistä löytyneisiin järkyttäviin teksteihin: ”Vihainen tekstini on vain vihaista tekstiä.” Ihmisarvoa kyseenalaistavia tekoja ei pidä millään muotoa vähätellä, saati, että niitä hyväksyttäisiin, Aittakumpu kirjoitti.

Hänen mielestä keskustan ja perussuomalaisten iso ero on arvoissa, erityisesti ihmiskäsityksessä.

Aittakumpu kirjoittaa, että maahanmuuton ongelmista pitää puhua, mutta se tulee tehdä ihmisarvoa kunnioittaen.

Samassa kirjoituksessa Aittakumpu myös arvostelee nykyistä hallitusta. Hän kirjoittaa ohjelman näyttävän kokoomuksen sanelemalta.

– On epäoikeudenmukaista, että samaan aikaan, kun kevennetään kaikkein varakkaimpien verotusta ja keskioluen verotusta, leikataan maataloudesta, lapsiperheiltä, vammaisilta ja opiskelijoilta sekä kiristetään lääkkeiden verotusta. Kannattamattoman Turun tunnin junaan sijaan rahat olisi kannattanut käyttää esimerkiksi alempiasteisen tieverkon kunnostukseen.

Arvot myös perusteina loikkaamiseen

Aittakumpu kuvasi lauantaina, että syy puolueen vaihtamiseen on puolueen arvot. Hänen mukaansa keskustassa on ollut vaikea ajaa hänelle tärkeitä asioita.

– Olen jo pidempään kokenut, että olen saanut enemmän vastakaikua ajatuksilleni perussuomalaisten keskuudessa, koskivat ne sitten Yleä, elokapinaa, sateenkaari-ideologiaa tai suomen kielen, kulttuurin ja ylipäänsä suomalaisen elämäntavan puolustamista, Aittakumpu sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat