Toinenkin kiistanalainen nyrkkeilijä olympiafinaaliin

Taiwanin Lin Yu-ting otti pistevoiton turkkilaisesta Esra Yildiz Kahramanista ja eteni nyrkkeilyn naisten 57-kiloisten loppuotteluun Pariisin olympialaisissa. Lin Yu-ting on algerialaisen Imane Khelifin tavoin olympianyrkkeilyn sukupuolikiistan keskiössä.

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA sulki heidät viime vuoden MM-kisoista. IBA:n mukaan Khelif ja Lin eivät täyttäneet naisten sarjaan osallistumisen ehtoja. Sekä Lin että Khelif ovat edenneet loppuotteluun olympialaisissa, jonka nyrkkeilyturnauksen järjestää Kansainvälinen olympiakomitea.

– Finaaliin pääseminen on ollut vaikea tie sen jälkeen kun putosin jatkosta Tokion olympialaisten ensimmäisellä kierroksella, Lin sanoi.

Välieräkamppailun ratkaisun selvittyä hävinnyt turkkilainen näytti yleisölle sormillaan x-merkkiä. Hän ei halunnut jälkikäteen selittää, mitä tarkoitti eleellään.

Naisilla on yleensä XX-sukupuolikromosomi ja miehillä XY-kromosomi.

Korjaus klo 8.50: Korjattu otsikko kauttaaltaan. Aiemmasta otsikosta sai käsityksen, että Yu-ting kohtaisi finaalissa Khelifin. He ottelevat kuitenkin eri painoluokassa.

Lue myös:

    Uusimmat