Olympiakultaa iskenyt kohunyrkkeilijä ryhtyi oikeustoimiin – kohteina Elon Musk ja J.K. Rowling

Ranskan syyttäjäviranomaiset aloittivat verkkokiusaamiseen liittyvän tutkinnan Pariisin olympialaisissa nyrkkeilykultaa voittaneen Imane Khelifin kokemasta häirinnästä. 

Olympialaisissa sukupuolikiistan keskiöön ajautunut algerialaisnyrkkeilijä jätti asiasta kanteen asianajajansa Nabil Boudin avustuksella.

– Tutkinnassa selvitetään, kuka oli tämän naisvihamielisen, rasistisen ja seksistisen kampanjan takana, mutta sen on otettava huomioon myös ne, jotka ruokkivat verkossa tapahtunutta lynkkaamista, Boudi sanoi viime viikolla.

Kanteessa on nostettu nimellä esiin myös muun muassa X:n omistaja, yrittäjä-miljardööri Elon Musk ja Harry Potter -fantasiakirjasarjasta tunnettu kirjailija J. K. Rowling.

Naisten 66 kilon sarjan olympiafinaalin voittanut Khelif ja Taiwanin Lin Yu-ting hylättiin viime vuonna nyrkkeilyn MM-kilpailuissa, sillä he eivät läpäisseet naisten sarjojen osallistumisehtoja. Lin voitti Pariisissa olympiakultaa naisten 57 kilon sarjassa.

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n venäläinen puheenjohtaja Umar Kremlev väitti, että Khelif ja Lin ovat käyneet "geenitesteissä ja he ovat miehiä." Kansainvälinen olympiakomitea KOK ei tunnusta IBA:ta lajin kansainvälisenä kattojärjestönä.

Khelif sanoi olevansa "kuin kuka tahansa nainen", kun algerialainen oli olympialaisissa toimittajien tentattavana.

– Olen syntynyt naiseksi, elänyt naisena ja kilpaillut naisena, Khelif totesi.

Lue myös:

    Uusimmat