Kokki Linnea Vihonen näyttää Sanna Kiiskille, miten syntyy kevyt ja maukas tomaattikeitto – katso helppo resepti!

Toimittaja Sanna Kiiski laittaa elämäntapansa uuteen uskoon Olet mitä syöt -ohjelmassa. Kokki Linnea Vihonen opettaa hänet tekemään ravinteikasta, mutta maukasta ruokaa. Ota haltuun Vihosen herkulliset reseptit!
 

Tomaattikeitto

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl tomaattisosetta

2 prk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja

n. 4 dl vettä

1 rkl tummaa balsamicoa

suolaa, mustapippuria

kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna


Kuori ja hienonna sipulit. Freesaa oliiviöljyssä kunnes kuullottuneet, noin viisi minuuttia.

Lisää tomaattisose, freesaa hetki ja lisää tomaatit ja vesi.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Tarkista maut ja lisää balsamico, suola ja mustapippuri.

Kruunaa annos herne-feta-kevätsipuli salsalla.


Salsa

200 g kuorittuja herneitä tai pakasteherneitä, sulatettuina

100 g fetaa, murustettuna

4 rkl kevätsipulia, hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

4 rkl tuoreita yrttejä, esim. korianteria ja lehtipersiljaa

mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki ja mausta mustapippurilla.


Paahdettua maa-artisokkaa, lehtikaalia ja sahramiaiolia

Paahdetutut maa-artisokat

1 kg maa-artisokkia

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

Pese maa-artisokat hyvin, kuivaa ja leikkaa noin ruokalusikallisen kokoisiksi.

Pyöräytä oliiviöljyssä ja suolassa. Levitä tasaisesti uunipellille ja paahda 220C uunissa n. 20-25min, kunnes paahtuneen värisiä ja kypsiä.

Paistettu lehtikaali

200g lehtikaalia

1 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

sitruunamehua

mustapippuria myllystä

Riivi lehdet irti ja revi pieniksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää lehtikaalit ja paista kunnes pehmeitä, n. viisi minuuttia.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä ja purista lopuksi mukaan sitruunamehua.


Sahramiaioli

2 dl majoneesia

½ pss sahramia

½ valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

Sekoita kaikki hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat