Toimittaja Sanna Kiiski laittaa elämäntapansa uuteen uskoon Olet mitä syöt -ohjelmassa. Kokki Linnea Vihonen opettaa hänet tekemään ravinteikasta, mutta maukasta ruokaa. Ota haltuun Vihosen herkulliset reseptit!
Tomaattikeitto
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattisosetta
2 prk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
n. 4 dl vettä
1 rkl tummaa balsamicoa
suolaa, mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
Kuori ja hienonna sipulit. Freesaa oliiviöljyssä kunnes kuullottuneet, noin viisi minuuttia.
Lisää tomaattisose, freesaa hetki ja lisää tomaatit ja vesi.
Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Tarkista maut ja lisää balsamico, suola ja mustapippuri.
Kruunaa annos herne-feta-kevätsipuli salsalla.
Salsa
200 g kuorittuja herneitä tai pakasteherneitä, sulatettuina
100 g fetaa, murustettuna
4 rkl kevätsipulia, hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl tuoreita yrttejä, esim. korianteria ja lehtipersiljaa
mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki ja mausta mustapippurilla.
Paahdettua maa-artisokkaa, lehtikaalia ja sahramiaiolia
Paahdetutut maa-artisokat
1 kg maa-artisokkia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Pese maa-artisokat hyvin, kuivaa ja leikkaa noin ruokalusikallisen kokoisiksi.
Pyöräytä oliiviöljyssä ja suolassa. Levitä tasaisesti uunipellille ja paahda 220C uunissa n. 20-25min, kunnes paahtuneen värisiä ja kypsiä.
Paistettu lehtikaali
200g lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
Riivi lehdet irti ja revi pieniksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää lehtikaalit ja paista kunnes pehmeitä, n. viisi minuuttia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä ja purista lopuksi mukaan sitruunamehua.
Sahramiaioli
2 dl majoneesia
½ pss sahramia
½ valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
Sekoita kaikki hyvin.