Kaappaus keittiössä -ohjelmassa paistetaan maksapihvejä ja rapeaa kukkakaalia.
Kaappaus keittiössä -ohjelmassa turkulaiset Jenni ja Jussi kokkaavat huippukokki Kari Aihisen opastuksella kasviksia monella tavalla. Pannulla paistuvat myös maksapihvit ja ahvenfileet.
Poimi tästä talteen helpot arkiruokareseptit!
Kaurapuuro
4 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
Voita
Keitä vesi kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet ja sekä suola. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää vielä desi maitoa ja hauduta kunnes puuro on kypsää ja täyteläistä.
Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.
Kasvispasta
Pastaa
Oliiviöljyä
1/2 kesäkurpitsa
valkosipulinkynsi
½ rasiallinen kirsikkatomaatteja
Basilikaa
Persiljaa
Suolaa
Mustapippuria
Keitä pastaa n. 75-100 g/henkilö reilusti suolatussa vedessä. Valuta ja sekoita pastaan oliiviöljyä, jotta ne pysyvät irtonaisina.
Viipaloi kesäkurpitsat ja pilko valkosipulinkynsi, halkaise kirsikkatomaatit. Lämmitä pannulla 2 rkl rypsiöljyä. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kun ne ovat ruskistuneet hieman lisää valkosipulit sekä kirsikkatomaatit. Paista muutama minuutti ja lisää keitetty pasta. Silppua päälle basilikanlehtiä ja persiljaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paistetut ahvenfileet
500 g ahvenfileitä
Voita
Tuoretta salviaa
Suolaa
1 hummerin lihat
Kuumenna pannulla reilu nokare voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, lisää ahvenfileet sekä salvianlehtiä. Mausta suolalla. Kun ahvenfileet ovat kypsiä, lisää pannulle keitetystä hummerista irroitettu liha. Älä paista hummeria, anna sen vain lämmetä.
Crudités
Punajuurta
Porkkanaa
Retiisiä
Parsakaalia
Jäävettä
Pese juurekset ja parsakaali. Viipaloi kaikesta mahdollisimman ohutta viipaletta ja nosta jääveteen. Valuta juurekset juuri ennen tarjoilua.
Dijonilla, meiramilla ja oreganolla maustettu vinaigrette
1 tl dijonsinappia
1 dl oliiviöljyä
1/3 dl valkoista balsamietikkaa tai valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 rkl silputtua meiramia
1 rkl silputtua oreganoa
Hyppysellinen suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja käytä salattikastikkeena.
Aamupala-smoothie
1 banaani
1,5 dl vadelmaa
½ avokado
3 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl Kauraleseitä
1 rkl Pellavansiemenrouhetta
Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi.
Vinkki! Voit laittaa kuoritut ja pilkotut banaanit pakastimeen, jolloin saat smoothiesta kylmempää.
Maksaleikkeet
150 g pekonia
500 g maksaleikkeitä
25 g voita
Meiramia
Oreganoa
Asettele pekonit kylmälle pannulle. Laita hella lämpenemään ja paista rapeaksi.
Sulata toisella pannulla voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, nosta pannulle maksaleikkeet sekä yrtit. Paista maksaleikkeet todella nopeasti molemmin puolin. Varo paistamasta liikaa, ettei maksaleikkeistä tule sitkeitä.
Tarjoa maksaleikkeet rapeaksi paistetun pekonin sekä bataattipyreen kera.
Rapeaa kukkakaalia ja satay-kastiketta
2 pientä kukkakaalia halkaistuna
25 g voita
½ valkosipulinkynsi
2-3 dl kookoskermaa
225 g kuorittuja maapähkinöitä
3 rkl ruokosokeria
Soijaa
1 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 limen mehut
Korianteria
Ruskista pannulla voi. Nosta pannulle halkaistut kukkakaalit ja paista niitä kunnes ne ovat vähän pehmenneet ja saaneet kauniin kullanruskean pinnan. Mikäli sinulla on isompi kukkakaali, paista ensin pannulla, jonka jälkeen siirrä uuniin 160 asteeseen 10-15 minuutiksi.
Valmista kastike. Paahda maapähkinöitä uunissa 160 asteessa kunnes niistä nousee paahtunut tuoksu. Kaada blenderiin kookoskerma, paahdetut maapähkinät, puolikas valkosipulinkynsi, ketjap manis, loraus soijakastiketta, limemehut sekä suolaa makusi mukaan. Aja blenderillä tasaiseksi. Tarjoile paistetun kukkakaalin kanssa ja ripottele päälle korianteria.
Bataattipyree
2 pientä bataattia
3 rkl ranskankermaa
2 rkl voita
suolaa
Kuori ja kuutioi bataatit, laita kattilaan ja lisää sen verran vettä että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi. Jätä keitinvettä kattilaan ja murskaa kypsät bataatit lastalla. Laita blenderiin ranskankerma, voi, bataattisose sekä suolaa maun mukaan. Sekoita blenderillä tasaiseksi.