Kokkisota starttaa jälleen MTV3-kanavalla! Tutustu ohjelman ensimmäisen jakson resepteihin.
Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa vierailivat Putous-tähdet Ernest Lawson ja Pilvi Hämäläinen, joiden kauppakassien sisällöistä tähtikokit loihtivat herkkuja.
Pikatehtävä
Matjessilli
Appelsiini
Lehtikaali
Viiriäisen munia
Etikkapunajuuri
Rapeaksi paistettua sillifilettä lehtikaalipedillä
2 sillifilettä
1dl Vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1dl Korppujauhoja
3 lehtikaalin lehteä
Öljyä ja voita paistamiseen
Riko kananmunat laakeaan kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Leivitä sillifileet kastamalla ne ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoon. Laita öljyä ja voita kuumalle pannulle ja paista leivitettyjä fileitä muutama minuutti kummaltakin puolelta.
Kuumenna toinen pannu ja laita siihen voita. Revi pannuun lehtikaalin lehdet, heitä kova lehtiruoti pois. Paista rapeiksi.
Appelsiini-punajuuridressing ja keitetyt viiriäisenmunat
4 viiriäisen munaa
2 kananmunan keltuaista
1 kuorittu punajuuri
2tl appelsiininkuorta + lisää esillepanoon
4rkl öljyä
Keitä viiriäisen munia kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä jäävedessä ja kuori.
Tee kastike laittamalla keltuaiset, punajuuri ja appelsiinin kuoriraaste sauvasekoittimen sekoituskulhoon ja soseuttamalla sileäksi. Sauvasekoittimen käydessä lisää öljy ohuena nauhana, kunnes seos emulgoituu kastikkeeksi
Kokoa annos laittamalla lehtikaali pediksi lautaselle, aseta rapeiksi paistetut sillifileet päälle, sivuun keitetyt viiriäisen munat ja lopuksi valuttamalla kastiketta annoksen päälle. Viimeistele annos raastamalla päälle appelsiininkuorta.
Sillikaviaaria ja paistetut viiriäisenmunat lehtikaalipedillä
Sillikaviaari
1 kuorittu punajuuri
1 matjessillifile
1dl turkkilaista jogurttia
2rkl Dijon-sinappia
3rkl hienonnettua tuoretta tilliä
Lehtikaali
3 lehtikaalin lehteä
Nokare voita
Sormisuolaa
½ appelsiini
Viiriäisen munia
Voita
Pilko punajuuri ja silli pieniksi kuutioiksi ja yhdistä kulhossa. Lisää jogurtti, Dijon-sinappi ja tuore tilli, sekoita.
Laita voita miedolle lämmölle pannulle ja revi lehtikaalin lehdet mukaan, heitä kova lehtiruoti pois. Mausta sormisuolalla ja puolikkaan appelsiinin mehulla. Lisää puristettu appelsiininpuolikas pannuun leikkauspinta alaspäin, se antaa voissa paistuessaan lehtikaaliin hyvää makua. Laita pehmennyt lehtikaali tarjoiluvadille.
Sulata voita miedolla lämmöllä pannussa ja riko viiriäisenmunat siihen. Paista kunnes valkuainen on kypsynyt, nosta lehtikaalipedille ja tarjoa sillikaviaarin kanssa.
PUNAINEN KEITTIÖ
RAAKA-AINEET
Bataatti
Omena-mustikka smoothie
Vauvan spagettiateria
Vellihiutaleet
Maissinaksu
+ 1 purkki ananaspaloja
Joukkueen menu:
Maissinaksut yrtti-jogurttidipissä
Bataattibolognese
Karamellisoidut ananakset + mysli + omena-mustikkakastike
Yrttiöljy
Kourallinen basilikaa
Kourallinen minttua
Kourallinen korianteria
1dl öljyä
1tl Pirkka suolaa myllystä
1tl Pirkka mustapippuria myllystä
Maissinaksut yrtti-jogurttidipissä
Maissinaksuja
Puolet yrttiöljystä (ohje yllä)
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Tee dippi sekoittamalla yrttiöljy jogurttiin. Tarjoa maissinaksujen kanssa.
Bataattibolognese
1 Pirkka vauvan spagettiateria
Puolet yrttiöljystä (ohje yllä)
1 pieni bataatti
n. 3 dl Auringonkukkaöljyä
Pirkka suolaa myllystä
Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi spagetinomaisiksi suikaleiksi joko julienneraudalla tai leikkaamalla bataatti 1mm paksuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen 1mm paksuisiksi tikuiksi. Lisää kattilaan öljyä noin 1,5cm syvyydeltä ja kuumenna 170 asteeseen. Paista bataattisuikaleita öljyssä muutama minuutti. Valuta, mausta suolalla ja aseta lautaselle ”spagetiksi”.
Lisää spagettiateria kuumalle pannulle ja sekoita mukaan yrttiöljy. Hauduta kastikemaiseksi.
Tarjoa bolognesekastike bataattispaghetin kera ja viimeistele annos rikkomalla maissinaksuja päälle.
Karamellisoidut ananakset, mysli & omena-mustikkakastike
1 Pirkka ananaspalapurkki
1dl Pirkka sokeria
2rkl liekitysalkoholia (esim. brandyä)
Granola
50g voita
½ dl Pirkka sokeria
1dl vauvojen puuroainesta
1 pss Pirkka omena-mustikkasmoothie
1dl Pirkka kermaa
3rkl Pirkka sokeria
Valuta ananaspalat. Sirottele sokeri kuumalle pannulle ja sulata. Kun sokeri on sulanut, lisää ananakset pannuun ja paahda kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Liekitä lisäämällä alkoholi pannuun ja sytyttämällä se heti tulitikulla tai kaasulieden liekillä. Anna alkoholin palaa loppuun ja siirrä pannu pois liedeltä.
Nypi voi, sokeri ja puuroaines keskenään ja paista pannulla rapeaksi. Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Tarjoa karamellisoitujen ananasten kanssa ja pursota valmis lasten smoothieateria kastikkeeksi.
VIHREÄ KEITTIÖ
RAAKA-AINEET
Marjaisa muromysli
Vihis
Pussinuudeli (Creamy Shrimp-makuinen)
Valmiiksi viipaloitu gouda -juusto
Ketsuppi
Tuoreet vadelmat
Joukkueen menu:
Paistettua nuudelia
mustapippurilla aateloitu goudakreemi + vihiskrutongit
Sitruunamaustettu jogurttimousse & karamellisoitu myslicrumble vadelmilla
1pkt pussinuudelia
Tuoreita yrttejä (basilika, korianteri, minttu)
Öljyä paistamiseen
Vihiskrutongit
1 vihis
2 valkosipulinkynttä
Tuoretta rosmariinia
Tuoretta timjamia
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
Goudakreemi
8 viipaletta Pirkka valmiiksi viipaloitu gouda –juusto
4 rkl Pirkka kuohukermaa
Leikkaa vihis pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja paina liiskaksi veitsen lappeella. Kuumenna tilkka ölkyä pannussa, lisää krutongit ja paistele hetken. Lisää sitten valkosipulin kynnet, muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen, kunnes krutongit ovat rapeutuneet.
Keitä nuudelit kuumassa vedessä kypsiksi.
pari minuuttia ja laita ne pannulle öljyyn paistumaan. Lisää yrttejä ja paista rapeiksi.
Leikkaa juusto pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan juustopalat ja kerma ja kypsennä miedolla lämmöllä. Kun juusto sulaa, soseuta sauvasekoittimella sileäksi, kaada kreemi nuudelien päälle.
Sitruunamaustettu jogurttimousse & karamellisoitu myslicrumble vadelmilla
Mousse
2dl Pirkka kuohukermaa
2dl Pirkka turkkilaista jogurttia
½ sitruunan mehu
½ dl Pirkka sokeria
Crumble
½ dl Pirkka sokeria
50g Pirkka voita
1½ dl Pirkka marjaisaa muromysliä
1rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
Vadelmat
2dl tuoreita vadelmia
½ dl tuoretta minttua
3 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1tl hienonnettua roseepippuria
Tee ensin sitruunamousse. Vaahdota kerma ja lisää sekaan jogurtti. Purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja lisää sokeri. Laita jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa kun teet crumblen ja maustat vadelmat.
Lisää sokeri ja voi kuumalle pannulle. Kun seos on sulanut, lisää mysli. Anna karamellisoitua noin 5 minuuttia ja mausta hunajalla.
Mausta vadelmat: sekoita kaikki ainekset hellästi keskenään, jotta vadelmat eivät liiskaannu.