Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa leivottiin suussasulavia pehtoorin pullia – katso resepti!

Leivonta-aika                    1 tunti 30 minuuttia

Tarjoiluastia                      Raami ovaali 35 cm

Valmistettava määrä       10 kpl

         

Pullataikina

175 g            täysmaitoa

400 g            Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja

70 g              kidesokeria

70 g              voita huoneenlämpöisenä

8 g                rouhittua kardemummaa

25 g              tuorehiivaa

6 g                suola

1                   kananmuna


Täytteet

Lemoncurd

1                   sitruunan mehu + kuori raastettuna

160 g            tomusokeri

1 kpl             kananmuna

½  rkl             maizena

40 g              voita


Vadelmahillo

125 g            Pakkasmarjan          pakastevadelmia

60 g              hillosokeria

2 tl                vettä


Voitelu

kananmuna

Koristelu

voisulaa ja sokeria

Lemon curd

  • Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna.
  • Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.
  • Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Jäähdytä.
  • Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.

Vadelmahillo

  • Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa.
  • Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia.
  • Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.

Pullataikina ja pullat

  • Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.
  • Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko.
  • Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään.
  • Jaa levännyt taikina 10: en palaan
  • Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää
  • Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi
  • Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa
  • Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni.
  • Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin
  • Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla.
  • Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  • Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.

Lue myös:

    Uusimmat