Leivonta-aika 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia Raami ovaali 35 cm
Valmistettava määrä 10 kpl
Pullataikina
175 g täysmaitoa
400 g Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja
70 g kidesokeria
70 g voita huoneenlämpöisenä
8 g rouhittua kardemummaa
25 g tuorehiivaa
6 g suola
1 kananmuna
Täytteet
Lemoncurd
1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
160 g tomusokeri
1 kpl kananmuna
½ rkl maizena
40 g voita
Vadelmahillo
125 g Pakkasmarjan pakastevadelmia
60 g hillosokeria
2 tl vettä
Voitelu
kananmuna
Koristelu
voisulaa ja sokeria
Lemon curd
- Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.
- Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä.
- Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.
Vadelmahillo
- Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia.
- Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.
Pullataikina ja pullat
- Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.
- Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko.
- Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään.
- Jaa levännyt taikina 10: en palaan
- Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää
- Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi
- Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa
- Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni.
- Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin
- Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla.
- Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
- Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.