Koko Suomi leipoo: Pehtoorin pusupullat

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TEKNINEN_TEHTAC2A8VAC2A8_PEHTOORIN_PUSUPULLAT_LINNEA

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat leipovat Pehtoorin pusupullat.

Pullataikina

  • 175 g täysmaitoa
  • 400 g Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja
  • 70 g kidesokeria
  • 70 g voita huoneenlämpöisenä
  • 8 g rouhittua kardemummaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 6 g suola
  • 1 kananmuna
  • Täytteet

Lemoncurd

  • 1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
  • 160 g tomusokeri
  • 1 kpl kananmuna
  • ½ rkl maizena
  • 40 g voita

Vadelmahillo

  • 125 g Pakkasmarjan pakastevadelmia
  • 60 g hillosokeria
  • 2 tl vettä

Voitelu

  • kananmuna

Koristelu

  • voisulaa ja sokeria

Valmistusohje

LEMON CURD:  Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.  Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.

VADELMAHILLO: Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.

PULLATAIKINA JA PULLAT: Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.  Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko. Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään. Jaa levännyt taikina 10: en palaan. Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää. Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi. Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa. Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni. Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin. Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla. Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.




Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!