Ota osaa kuusipulla-somehaasteeseen! Katso tästä Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa nähty resepti

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JOULUJAKSO_BEAUTYSHOTS_TEKNINEN_TEHTAVA_HELENA_POLLANEN_KUVA_ANNA_GREUS
Tämä taidonnäyte on stand up-koomikko Helena Pölläsen käsialaa.
Julkaistu 15.12.2020 15:39
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Koko Suomi Leipoo -erikoisjaksossa leivottiin herkullisia kuusipullia. Ota sinäkin osaa jouluiseen kuusipulla-haasteeseen ja jaa somessa oma kuusipullasi! 

Leivonta-aika 1 tunti 30 minuuttia

Tarjoiluastia  Puulauta

Valmistettava määrä 1 kpl     

​​​​​​​

Pullataikina

180 g  täysmaitoa

n. 400 g  Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

85 g       sokeria

85 g       voita huoneenlämpöisenä

8 g         rouhittua kardemummaa

30 g       tuorehiivaa

8 g          suolaa

1             kananmuna

40 g       maitorahkaa

½ pss    sahramia (voit jättää pois ellei saatavilla)

Puolukkamarmeladitäyte

150 g    pakastepuolukoita, Pakkasmarja

110g     hillosokeria

Jouluinen fariinisokeritäyte

100 g    pehmeä voi

100 g    fariinisokeri

20 g       vehnäjauho

1 rkl      jauhettu kaneli

½ tl        jauhettu neilikka

½ tl        jauhettu inkivääri

1 tl         rouhittu kardemumma
1.           appelsiinin kuori raastettuna

Voitelu

Kananmuna

Koristelu

Takapöydällä olevat raaka-aineet ja koristeet kuten koristehelmet ja -rakeet, sokerikuorrutteet ja -geelit, karkit, marsipaani, hedelmät yms.

Pullataikina

Liota sahrami maitoon. Yhdistä kaikki raaka-aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa taikinaa taikinakoukulla noin 15 minuuttia, kunnes siinä on hyvä sitko, taikina tuntuu pehmeältä ja elastiselta sekä on hieman kiiltävää. Anna taikinan levätä ja kohota peiteltynä noin 20-30 minuuttia.

Puolukkamarmeladi

Laita sulaneet marjat nesteineen kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä marmeladia hiljalleen kiehuen noin 15-20 minuuttia. Soseuta valmis marmeladitäyte sauvasekoittimella ja jäähdytä viileäksi ennen käyttöä.

Jouluinen fariinisokeritäyte

Sekoita kaikki ainekset yleiskoneen kulhossa lavalla tasaiseksi tahnaksi ja käytä valmis täyte huoneenlämpöisenä.

Kuusipullien kokoaminen

Jaa levännyt pullataikina kahteen yhtä suureen osaan. Kahdesta osasta tulee yksi kuusi. Kauli molemmat palat jauhoa apuna käyttäen yhtäläisiksi noin 3-4 millimetriä paksuiksi tasakylkisiksi kolmioiksi. Nosta toinen kolmioista pellille leivinpaperin päälle. Tämä pala tulee toimimaan pohjana.

Levitä ensin ohut tasainen kerros fariinitäytettä pohjan päälle, tämän jälkeen vielä ohut kerros puolukkamarmeladia fariinitäytteen päälle. Nosta toinen kolmio kanneksi pohjan päälle ja tasaa syntyneiden kahden pullan reunat taikinapyörällä siisteiksi. Leikkaa kuuselle noin 3-4cm leveä jalka kolmion alareunaan poistamalla siitä taikinapalat. (Säästä leikkaamasi taikinapalat esimerkiksi koristeisiin, voit tehdä näistä esim. ruusukkeita, tähden tjms:)

Leikkaa kuusen sivureunoista taikinapyörällä noin 1,5cm -leveitä suikaleita kohti kuusen vartta (Määritä kuusen varsi jalasta).

Kierrä suikaleet rullalle tai kääntele ne jollain muulla haluamallasi tavalla.

Kohota valmis kuusipulla liinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 minuuttia.

Voitele kohonneet pulla kananmunalla ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä ennen koristelua.

Koristele valmis jäähtynyt pulla upeimmaksi ja villeimmäksi joulukuuseksi mitä galaksin tällä laidalla on tavattu!

Tuoreimmat aiheesta

Makuja