Kommentti: Jaetaan olympiakulta jo nyt – nämä supertähdet ovat tosissaan

Yhdysvaltojen NBA-koripallotähdet ovat kokeneet myös vastoinkäymisiä olympiaparketeilla sen jälkeen, kun Michael Jordan kumppaneineen kävi Barcelonassa vuonna 1992 näyttämässä kuinka lajia pelataan ehdottomalla huipulla. Pariisissa ei tulla näkemään harha-askelia, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Ranskasta. 

USA:n olympia-avauksesta miesten koripallossa puhuttiin kovana testinä. Vastassa oli Serbia ja NBA:ssa kolmesti arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Nikola Jokic. Ottelu alkoi Serbian merkeissä, mutta sen todellinen kuva tuli esiin nopeasti: LeBron Jamesin ja Kevin Durantin johtama Yhdysvallat on tullut pelaamaan tosissaan ja kovalla asenteella olympialaisiin.

Enkä tarkoita nyt vain hyökkäyspään ilotulitusta. Käytännössä parhaalla miehistöllään Ranskaan tullut USA antaa puolustuspäässä kaikkensa ja pitää vastustajansa ahtaalla – myös silloin kun se johtaa 20 pisteellä. 

Sama nähtiin keskiviikkona, kun Yhdysvallat kohtasi Etelä-Sudanin, jonka se voitti turnauksen alla valmistavassa ottelussa vain pisteellä 101–100. Nyt Etelä-Sudan sai kasaan vain 36 pistettä taukoon mennessä. USA voitti loppuminuuttien pistemässäilyn jälkeen 103–86. 

James, Durant ja Stephen Curry muodostavat joukkueen kokeneen ja kaiken moneen kertaan voittaneen rungon. Kun he antavat kaikkensa molemmissa päissä – kuten on nähty – yhdelläkään joukkueen nuoremmalla NBA-supertähdellä ei ole varaa löysäillä. 

Nähdyn perusteella kultamitalien lipsahtaminen USA:n tähtinipun näpeistä oli sensaatio.  

Lue myös:

    Uusimmat